PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Una antologia de textos de José Jiménez Lozano, amb dibuixos de Ramiro Fernández Saus, és la nova proposta del programa Oliver i Companyia

Una antologia de textos de José Jiménez Lozano, amb dibuixos de Ramiro Fernández Saus, és la nova proposta del programa Oliver i Companyia

L’acte de presentació comptarà amb la presència del pintor sabadellenc, així com també de l’editor de Días Contados, Ramon Girbau, que farà una glossa de la figura de José Jiménez Lozano i explicarà la motivació i conveniència d’aquest recull de textos d’aquest escriptor d’Àvila. Per tancar l’acte, el poeta Esteban Martínez recitarà un seguit de poemes inclosos al llibre.

“Señores pájaros”

El nexe comú dels textos recollits a Señores pájaros és precisament la presència de les aus, que desenvolupen una funció de vegades d’interlocució amb l’autor, de vegades d’alter ego, amb la constant de ser el camí simbòlic cap a la reflexió al voltant de l’ésser humà i la seva relació amb el món material i espiritual. El maridatge amb els dibuixos de Ramiro és oportú, de manera que aquest animal és també un motiu assidu en el seu treball artístic. Señores pájaros, d’altra banda, ha estat prologat per l’escriptor Andrés Trapiello.

José Jiménez Lozano

José Jiménez Lozano (Langa, Ávila, 1930 - Valladolid, 2020), poeta, narrador, i periodista, és una de les plomes principals de la literatura castellana contemporània. És autor d’una extensa obra i en diferents gèneres, des de la narrativa o la poètica fins als dietaris o l’assaig. Destaquen precisament els seus dietaris i obres com Guía espiritual de Castilla, La querencia de los búhos, Segundo abecedario, Los cuadernos de letra pequeña, Pájaros, Elegías menores o Elogios y celebraciones.

Oliver i Companyia és un projecte cultural de la Capital de la Cultura Catalana 2024 per a la creació d’actes literaris arreu de la ciutat. El Gremi de Fabricants de Sabadell, on es durà a terme l’acte, es va incorporar al projecte aquest passat estiu.

Antonio Raya i la seva “Bonanza efímera”

En el marc del programa, avui també hi haurà la presentació de l’obra d’un autor local. Antonio Raya (Sabadell, 1966) és el creador de Bonanza efímera, la història d’una dona que s’enfronta a diferents obstacles durant el camí a la recerca d’una vida més feliç. És l’òpera prima d’Antonio Raya, els detalls de la qual es podran seguir aquesta tarda, a les 19 h, a l’Arteneu (c. de Sant Joan, 35).