El 3r Congrés per la Qualitat de l’Aire s’inaugura apostant pel compromís polític amb l’evidència científica
La doble jornada per a potenciar l’aire net ha començat aquest matí amb la ponència de Giuseppe Grezzi, que ha compartit la seva experiència com a regidor de Mobilitat de l’Ajuntament de València, amb les mesures de mobilitat urbana que han tingut durant 8 anys un efecte directe en la qualitat de l’aire a la capital valenciana i que continuen actives amb la implementació de la ZBE. Un projecte de transformació integral que l’ha fet valedora del guardó Capital Verda Europea 2024.
Seguidament, s’ha donat pas a la taula institucional amb els representants de les cinc administracions co-organitzadores que han posat de manifest els plans d’acció sobre territori de cadascun dels àmbits unint esforços amb un compromís real amb l’evidència científica.
Des del seu naixement, el 2019, Sabadell ha estat la seu d’acollida d’aquest Congrés català de la Qualitat de l’Aire. Per obrir la taula, el 2n tinent d’Alcaldessa i regidor de Transició Ecològica, Eloi Cortés, ha manifestat l’orgull de poder tornar a acollir aquest Congres sobre la qualitat de l'aire i ha remarcat que
"tenim un repte majúscul i si volem fer possible la transició ecològica, des de les administracions hem de generar complicitats amb la ciutadania, sent justos i calibrant què demanem i a qui. I tambe hem de ser coresponsables. La veu del món local s'ha d'escoltar. Cal escolta i cal coordinació".
El Congrés continua amb 10 sessions més que s’allargaran durant la tarda, i amb una nova jornada demà divendres amb diverses ponències i taules rodones que comptaran amb especialistes de diferents àrees d’estudi de la qualitat de l’aire.