PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

El Festival elPetit celebra una nova edició amb 16 dies de programació ininterrompuda i més de 120 funcions

El Festival elPetit celebra una nova edició amb 16 dies de programació ininterrompuda i més de 120 funcions

El festival es reivindica com un espai generador d’encontres artístics de qualitat, contemporanis, que aposten per nous llenguatges i el talent emergent. És una proposta cultural única, que aplega un gran ventall de propostes nacionals i internacionals, amb companyies d’Holanda, Suècia, Alemanya, el Regne Unit, França, Portugal, Espanya i Catalunya.

elPetit esdevindrà també un punt de trobada professional obert a artistes i professionals del sector de la cultura i l’educació, l’acció social i la salut amb el VIII Encontre Internacional d’Arts per a la (Primera) Infància, el 17 i 18 de novembre.

Durant la presentació avui del festival, el regidor de Cultura, Carles de la Rosa, ha assenyalat que

“el Festival cada vegada va a més, creixent, oferint una altíssima qualitat i, a més, tractant al màxim aspectes com l’accessibilitat i la inclusió. Tot això gràcies a l’equip incombustible de laSala.” De la Rosa ha afegit que “és un projecte que neix al Nord de Sabadell, un reflex de la nostra política de descentralització, i que té unes dimensions que cal posar molt en valor”.

El regidor també ha destacat que l’any que ve la vintena edició del festival coincidirà amb Sabadell Capital de la Cultura Catalana.

elPetit en xifres

Durant 16 dies es podran veure un total de 67 funcions familiars i 60 funcions escolars de companyies de 7 països diferents. Les famílies i els infants podran gaudir d’un total de 16 espectacles, dels quals 3 són estrenes absolutes, i participar en 3 tallers.

El Festival elPetit es repartirà entre 29 espais de 13 ciutats (Sabadell, Barcelona, Sant Cugat, Sant Quirze del Vallès, Igualada, Lleida, Olot, Benicàssim, Viladecans, Granollers, Sant Esteve Sesrovires, Madrid i Sant Llorenç des Cardassar). Aquest any s’hi sumen 3 espais nous: l’Espacio Abierto Quinta de los Molinos, a Madrid; l’Espai 36 Centre Cultural, a Sant Llorenç des Cardassar (Mallorca), i el Centre Penitenciari Quatre Camins, a Granollers.

A Sabadell s’hi podran veure un total de 8 espectacles, 2 tallers familiars i una de les activitats de formació per a mestres.

Les entrades per al públic general ja s’han posat a la venda als webs de cada espai i s’hi pot accedir a través del web www.elpetit.cat. Totes les activitats requereixen reserva d’entrada, sigui per a les propostes gratuïtes o de pagament.

La programació

L’edició 2023 es caracteritza per ser fidel a l’essència d’elPetit, amb una àmplia programació d’experiències immersives d’alta qualitat, innovadores, enfocades en els llenguatges contemporanis i que aposten pel talent emergent, incloent l’estrena de les últimes creacions d’artistes catalans que han comptat amb el suport del Festival elPetit i del Mercat de les Flors. Les propostes exploren la curiositat, la creativitat i l’esperit crític dels més petits convidant-los a descobrir el món que els envolta a través del joc, els sentits i la imaginació.

A les propostes nacionals cal afegir els espectacles a càrrec de 8 companyies de fora de Catalunya que provenen d’altres parts de l’estat així com de diferents països europeus. En aquesta edició, s’han programat tres tallers familiars oberts al públic general i que conviden a l’experimentació i la interactivitat des de diferents àmbits sensorials i artístics.

Mestres i artistes que es mouen

Pel que fa a la formació, aquest any el programa ‘Mestres que es mouen’ ofereix dos tallers, adreçats a mestres d’escola bressol i d’educació infantil. A més, enguany s’hi incorpora ‘Artistes que es mouen’, el programa de formació per a artistes que treballen per a la primera infància, en el marc del projecte europeu Babel, del qual forma part laSala/elPetit.

Un festival inclusiu

Aquest any, elPetit fa un pas més en l’aposta per l’accessibilitat a través de dues accions principals: la consolidació de l’activitat a centres penitenciaris i la programació d’espectacles exclusius per a infants amb neurodiversitat. L’objectiu és crear encontres artístics accessibles per a tots els infants.

Tot i que per la naturalesa dels espectacles programats, elPetit ja és un festival amigable per a infants amb neurodiversitat, aquest any s’ha programat dos espectacles específics. A més, s’habilitaran uns espais amb reducció de soroll als vestíbuls de les seus.

Centres penitenciaris

El Centre Penitenciari de Dones de Barcelona - Wad Ras i el Centre Penitenciari Brians 2 són seus del Festival elPetit des del 2020 amb programació estable d’espectacles i tallers. Enguany, se suma també el centre penitenciari de Quatre Camins.

VIII Encontre Professional

L’Encontre Professional és un espai per a la recerca, la formació, el diàleg i el networking en el marc del Festival elPetit. Dos dies complets de jornades

professionals obertes a artistes i professionals del sector de la cultura, l’educació, l’acció social i la salut que inclouen visionat d’espectacles, conferències de perfils de referència en el sector, debats i tallers. Una mirada àmplia per abordar la situació actual i el futur de les Arts en la primera infància. Enguany s’espera que hi participin més de 100 professionals del sector d’unes 20 nacionalitats diferents.

Festival elPetit

elPetit és el Festival Internacional d’Arts per a la Primera Infància que programa els millors espectacles contemporanis nacionals i internacionals que van dirigits a infants d’entre 0 i 5 anys. El festival va néixer l’any 2005 a laSala de Sabadell, amb l’objectiu de crear el primer festival internacional del país dedicat exclusivament a les arts per a la primera infància i mostrar creacions artístiques de qualitat. A poc a poc s’hi han anat sumant espais escènics de diferents ciutats del territori fins a arribar a comptar amb 29 ubicacions repartides per 13 ciutats.