PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

El Voluntariat per la llengua arriba al seu 20è aniversari amb 8.900 parelles formades al Centre de Normalització Lingüística de Sabadell

El Voluntariat per la llengua arriba al seu 20è aniversari amb 8.900 parelles formades al Centre de Normalització Lingüística de Sabadell

Celebració local amb molta màgia

Per commemorar l’efemèride, el 25 d'octubre, a les 7 del vespre, a l'auditori del segon pis del Casal Pere Quart, es farà un acte de celebració i agraïment a les persones voluntàries i aprenentes, així com a entitats i establiments adherits. En el transcurs de la celebració tindrà lloc l’espectacle “Quan parles fas màgia”, a càrrec del mag Eduard Juanola, protagonista de la col·lecció de vídeos “Màgia per conversar”, recurs audiovisual per fomentar la conversa en les trobades que fan les parelles lingüístiques.

Aquest acte, que compta amb la col·laboració d’Òmnium Cultural de Sabadell, és gratuït i obert a tothom i s’emmarca en les activitats de la Tardor del Voluntariat, que organitzen l'Oficina d'Entitats i Voluntariat de l'Ajuntament de Sabadell i la Taula d'Entitats de Voluntariat de Sabadell.

20 anys de converses

El Voluntariat per la llengua és un programa de la Secretaria de Política Lingüística que gestiona territorialment el Consorci per a la Normalització Lingüística. Al llarg de 20 anys, les 175.000 parelles lingüístiques participants han acumulat més de 3 milions d'hores de conversa en català.

L'any 2017 es va posar en marxa la modalitat virtual (les parelles fan les trobades per videoconferència) i des d'aleshores ja s'han creat més de 12.000 parelles en aquesta modalitat.

Progressivament, el VxL s'ha anat introduint a diferents àmbits, com ara l'empresa, la sanitat, la justícia, l'esport, l'educació i la cultura, la diversitat funcional i la diversitat religiosa i s'ha adaptat a les necessitats particulars d'aquests col·lectius. Per fer-ho, ha comptat amb la col·laboració de més de 12.000 entitats i establiments col·laboradors (9.227 establiments i 2.778 entitats). En aquest moment, el CNL de Sabadell té 14 entitats i 40 establiments adherits.

El programa va ser reconegut per la Comissió Europea l'any 2005 com una de les 50 millors pràctiques d'aprenentatge d'una llengua en el marc de la Unió Europea i ha estat un model adoptat a Andorra, la Vall d’Aran, les Illes, el País Valencià, Catalunya Nord, Itàlia, Gal·les o Flandes.