PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

La Biblioteca Vapor Badia acull una xerrada i una exposició per recordar les Riuades de 1962

La Biblioteca Vapor Badia acull una xerrada i una exposició per recordar les Riuades de 1962

La conferència d’avui anirà càrrec de Joan Comasòlivas, director del Museu d’Història i de l’Arxiu Històric de Sabadell; Genís Ribé, tècnic del Museu d’Història i la historiadora, Roser Lozano. En la ponència es donarà a conèixer la investigació feta a l’Arxiu Naval de Cartagena a partir dels expedients generats per les Ajudanties de Marina de Barcelona, Tortosa, Tarragona i Sant Carles de la Ràpita, que van recollir els cadàvers de les víctimes mortals arrossegades pel riu fins al mar, fins a un total de 94, principalment entre finals de setembre i les dues primeres setmanes d’octubre de 1962.

D’aquests cossos, se’n van identificar trenta-cinc, sis dels quals eren de persones que residien i treballaven a Sabadell. El treball també aporta el testimoni d’un pescador de Tarragona, Jordi Albiol i Borràs, que mentre feinejava a 22 milles de la costa, va recollir el cos d’una nena sense identificar. La investigació posa noms i cognoms a les víctimes sabadellenques i també es contextualitzen històricament aquells fets.

Exposició

Pel que fa a la mostra, ha estat comissariada per Jaume Parras i reflexiona sobre temàtiques com la immigració, els efectes de la riuada, les víctimes, el cost material, el paper de les institucions franquistes o també la solidaritat. 

L’exposició es podrà visitar fins al 30 de setembre a la Biblioteca Vapor Badia; del 2 al 16 d’octubre al Centre Cívic de Torre-romeu i del 17 al 31 d’octubre al Centre Cívic de Can Puiggener.

Aquestes activitats formen part del programa “Dictadura, repressió i lluita antifranquista” que s’està portant a terme fins al novembre.