PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

L’Ajuntament instal·la tendals a sis escoles públiques per generar nous espais d’ombra i anar adaptant els equipaments educatius al canvi climàtic

L’Ajuntament instal·la tendals a sis escoles públiques per generar nous espais d’ombra i anar adaptant els equipaments educatius al canvi climàtic

Tal com ha explicat l’alcaldessa, Marta Farrés,

“entenem que l’adaptació dels centres educatius com a refugis climàtics és una línia fonamental de treball per fer front a l’emergència climàtica i per això estem impulsant diferents mesures com la ubicació dels tendals per generar espais d’ombra i confort davant les altes temperatures”.

 L’alcaldessa ha afegit que

“en el cas dels tendals i altres actuacions, ho estem fent tot i no tenir les competències ni tampoc els recursos atribuïts per fer-ho, ja que com a Ajuntament ens correspon només el manteniment dels centres i aquestes inversions les hauria de fer la Generalitat. Però ho assumim perquè creiem que és imprescindible donar aquestes garanties i que les escoles siguin espais de qualitat”.

Els tendals s’ubiquen a les escoles Virolet, Sant Julià, Andreu Castells, Can Rull, Espronceda i Joan Sallarès i Pla. La voluntat és continuar instal·lant-ne més de manera progressiva a aquelles escoles que no tinguin ombres naturals.

Altres accions que s’estan portant a terme als centres educatius passen per la creació de zones de més confort climàtic als patis amb la instal·lació de jardins verticals, punts de reg, fonts, taules i bancs a zones ja arbrades.