L’Ajuntament acull una recepció a alumnes i professors de Turquia, Àustria i França que, juntament amb l’Institut Pau Vila, participen en un projecte internacional Comenius
El Saló de Plens de l’Ajuntament ha acollit aquest matí la rebuda a un grup internacional, format per alumnes i professors de Turquia, Àustria i França, acompanyats per una representació de l’Institut Pau Vila. Tots estan participant en un projecte d’intercanvi Comenius i la visita a Sabadell, durant aquesta setmana, forma part del desenvolupament del projecte. L’acte ha comptat amb la presència de l’alcalde de Sabadell, Joan Carles Sánchez, i del regidor d’Educació, Ramon Burgués, que han conversat amb els assistents.
El projecte internacional es presenta sota el títol de FEAST, Feeding Europe Applaying Sustanaible Technologies (Contribuïm a alimentar Europa aplicant tecnologies sostenibles) i, a més de centres de Sabadell, de l’Illa de la Reunió (França), Leibnitz (Àustria) i Nazilli (Turquia) hi prenen part també centres de Bergen (Noruega) i Zator (Polònia).
Durant la recepció d’avui, el regidor d’Educació, Ramon Burgués, ha comentat que “una de les principals prioritats de Sabadell ha estat formar els nostres nens i nenes i la nostra joventut i que tothom tingués accés a l’Educació. A més hem considerat que l’Educació no es fa sols als centres educatius i per això formem part de la Xarxa Internacional de Ciutats Educadores des dels seus inicis”. Així mateix ha volgut “agrair que els centres educatius facin intercanvis amb centres d’altres indrets”, afirmant que “som conscients que el coneixement entre països aporta cohesió social i convivència”.
El projecte FEAST, que té una durada de dos anys, de 2012 a 2014, té com a objectiu estudiar i analitzar quins són els hàbits alimentaris dels ciutadans europeus i detectar quines són les necessitats, les possibilitats i les conseqüències que té el consum d’aliments. Aquesta anàlisi es porta a terme a través d'una comparativa del passat i el present, intentant aportar idees sobre com podria ser aquest consum en el futur. Temes com el malbaratament del menjar, els hàbits alimentaris dels joves europeus i la comparativa de productes dels diferents països són eixos a través dels quals es desenvolupen activitats entre els països participants, tot tenint en compte que l’ús de les llengües estrangeres i de les TIC és fonamental en tasques transnacionals.
En el marc d’aquest projecte, tenen lloc intercanvis d’alumnat i professorat. La visita a altres països és una de les activitats centrals d’aquest tipus d’accions, que permeten el coneixement d’altres cultures, la relació amb els companys europeus i el foment de la dimensió europea dins de l’educació.
Així, la trobada a Sabadell arriba després que, de l’11 al 15 de març, un grup d’alumnes i professors de l’institut sabadellenc participessin a la trobada internacional que va tenir lloc a Bergen (Noruega). Durant l’estada, estudiants i docents van tenir l’ocasió de visitar altres indrets del país, com la capital, Oslo, com també assistir a visites culturals i de treball associades al projecte. Aquesta setmana d’intercanvi a Sabadell s’estan portant a terme activitats acadèmiques, reunions de treball, intercanvi d'experiències i visita de la ciutat i també d’alguns indrets representatius del país.
L’Institut Pau Vila participa, per sisè any, en una experiència d’aquest tipus, amb Comenius bilateral i multilateral, tots dos inclosos en el Programa d’Aprenentatge Permanent de l’Organisme Autònom de Programes Educatius Europeus (OAPEE).