PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Sabadell participa en un assaig pioner per combatre la plaga de l’escarabat-vespa barrinador de moreres

Sabadell participa en un assaig pioner per combatre la plaga de l’escarabat-vespa barrinador de moreres

Durant els mesos de juny i juliol s’actuarà a 173 moreres: 85 a la ronda de Santa Maria, 9 al carrer de Buxeda, 8 al carrer de Doctor Roges, 8 al carrer de Vergós, 9 a la carretera de Barcelona, 25 al voltant de l’escola Teresa Claramunt, 21 als voltants de l’escola bressol Can Llong i 8 als voltants de l’escola bressol Vapor Buixeda Nou.

Les larves d’aquest coleòpter barrinen i s’alimenten de la part externa viva dels troncs i les branques de l’arbre, de manera que interrompen el flux de la saba i poden arribar a produir la mort dels arbres. Els símptomes més evidents d’infestació són els forats de sortida dels adults (els escarabats) que poden veure’s als troncs i a les branques de les moreres.

La solució fitosanitària per controlar l’escarabat-vespa no és fàcil, però s’està treballant en les diferents opcions per poder controlar-la.

L’escarabat vespa barrinador de les moreres és un insecte coleòpter pertanyent a la família dels cerambícids, originari del nord-est d’Àsia (la Xina, Corea, el Japó i Taiwan). L’insecte podria haver estat introduït a Catalunya l’any 2012, probablement a l’interior de palets de fusta procedents de l’Àsia, i s’ha estès per diversos municipis del Vallès Occidental i el Baix Llobregat, on està afectant greument les moreres.