PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

S’obren les inscripcions per el tercer taller de jardineria als Parcs de la Ciutat dins el cicle Viu la Primavera

L’itinerari previst per ahir s’ha posposat pel proper diumenge

A partir d’avui dia 29 d’abril, s’obre el període d’inscripcions per al tercer dels 4 tallers de jardineria emmarcats en el cicle Viu la primavera. El taller es durà a terme el proper 12 de maig, d’11 a 2/4 d’1 del migdia, sota el títol Patis interior, destinat a conèixer les condicions de cultiu de les plantes d’interior, tipologia, contenidors, substrats, malalties i espècies més freqüents. El taller es farà a les oficines del parc de Catalunya, és gratuït i cal inscripció prèvia trucant al 010 i presencialment a les oficines del SAC (Atenció Ciutadana).

Cal recordar que el proper diumenge, 5 de maig es portarà a terme el segon dels tallers previstos, sota el títol Patis interior i petits jardins, destinat a conèixer quines són les plantes més adients dependent de les condicions ambientals, jardí mediterrani i de baix manteniment. En aquesta ocasió el taller es durà a terme a l’auditori del Parc Central del Vallès.

El primer dels tallers de jardineria es va fer el 21 d’abril, sota el títol Balcons i terrasses

El darrer dels tallers, el 19 de maig, estarà destinat a conèixer les condicions de L’hort casolà, amb aplicacions culinàries. Aquesta sessió es farà a l’auditori del Parc Central del Vallès.

Les diferents sessions pretenen donar a conèixer pràctiques elementals de jardineria i totes es faran els diumenges al matí, d’11 a 2/4 d’1 del migdia.

Itineraris per conèixer arbres

Així mateix, el cicle Viu la primavera proposa 3 itineraris a peu o en bicicleta. Són senzills, per fer sol o amb companyia, i permeten la descoberta de la ciutat tot fent una saludable passejada.

El primer estava previst pel dia 28 d’abril en 2 torns –a les 12 i a la 1 del migdia– sota el nom A peu pel centre de la ciutat, però a causa de pluja es va  haver de suspendre. La proposta és fer-la el proper diumenge, dia 5 de maig a les 12 del migdia i en un únic recorregut.

Aquest itinerari proposa recórrer els espais verds més emblemàtics del centre amb l’observació dels arbres més característics. Es podrà conèixer arbres comuns als carrers de Sabadell, com el lledoner, l’erable argentat o el liquidàmbar, però també alguns exemplars singulars i poc comuns a la ciutat. Es tracta d’ un itinerari circular, amb sortida i arribada a la plaça d’Antoni Llonch. Té un desnivell molt lleu i és de baixa dificultat.

El segon itinerari està previst el 26 de maig també en 2 torns –a les 10 i a les 12 del migdia–. L’Itinerari és a peu i creua bona part del parc de Catalunya des de l’eix Macià fins a la font de Can Rull. És circular, amb el que ens podem incorporar-hi des del punt on vulguem. Té molt poca dificultat i és molt recomanable per fer-lo amb família, ja que discorre pràcticament només per camins interiors del parc. Amb aquesta passejada es podran conèixer arbres com el pi pinyoner i el plàtan de diverses edats. També es podran podrem veure arbres procedents d’antics cultius, com atzavares, oliveres o ametllers a més d’arbres habituals als carrers i als parcs i jardins.

El tercer itinerari previst per aquesta primavera és també es farà el 26 de maig a les 10 del matí, però en bicicleta. L’itinerari transcorre pràcticament tot per carrils bici i és de molt poca dificultat. És circular, així que podem començar des de qualsevol punt. En el recorregut podem descobrir alguns dels parcs i arbres més bells de la ciutat. És també una oportunitat per poder observar arbres autòctons, arbres habituals als nostres carrers, espècies introduïdes fa pocs anys a Sabadell i algun exemplar rar.

L’itinerari surt del parc de Catalunya, davant del llac de les lletres, i segueix el carril bici cap el bosc de la Concòrdia, parc del torrent de la Romeua, parc d’Odessa, parc de Tierno Galván, parc del Quebec i parc de Can Gambús per finalment tornar al punt d’inici.

Les inscripcions són limitades i per participar en algun dels itineraris cal inscriure 15 dies abans de l’activitat trucant al 010 i presencialment a les oficines del SAC (Atenció Ciutadana).