PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

La UES i Maica Garcia, proclamades entitat i esportista més destacats del 2012

El Teatre Principal s’ha convertit novament aquest vespre en l’escenari de la Festa de l’Esport de Sabadell. La celebració, en la seva 60ª edició, ha proclamat la Unió Excursionista de Sabadell (UES) i la waterpolista Maica Garcia com a entitat i esportista més destacats de 2012. Presidida per l’alcalde de Sabadell, Joan Carles Sánchez, la Festa de l’Esport ha estat, un cop més, un moment per reconèixer la tasca que porten a terme els esportistes, entitats, institucions i empreses i tots aquells que fan possible l’esport a la ciutat.

En l’àmbit de les entitats, la UES ha estat l’escollida com a més destacada de l’any 2012 entre les 10 finalistes. El Cercle Sabadellès 1856 ha quedat en segon lloc i el Club Tennis Sabadell tercer.

Pel que fa a l’esportista més destacat de l’any, Maica Garcia ha quedat en primera posició. La també waterpolista Mati Ortiz ha estat segona i la nedadora Esther Núñez tercera. Maica Garcia no ha pogut recollir el guardó en trobar-se a Hongria per disputar la final a quatre de la Champions Cup de waterpolo. En la seva representació ha recollit el premi el seu pare.

Durant la trobada, l’alcalde, Joan Carles Sánchez, ha destacat que “la 60 edició de la Festa demostra la llarga tradició d’aquest moment de trobada de l’esport” i ha definit la pràctica esportiva com “una de les activitats fonamentals a l’hora de traslladar valors com la tenacitat, el treball col·lectiu i solidari, el valor de l’esforç, de la superació, del repte d’anar més enllà. L’esport trasllada valors i és a més un important instrument de cohesió social”. També ha volgut agrair a les entitats la seva tasca, afirmant que “sou fonamentals per a la convivència a la ciutat”, així com també el suport dels patrocinadors i col·laboradors a la pràctica esportiva i la dedicació dels esportistes. També ha volgut manifestar el “compromís per mantenir l’esforç que s’ha fet els darrers anys per millorar les infraestructures esportives”.

Durant la celebració i com és habitual, el Club Natació Sabadell ha rebut un homenatge especial, atès que, per la magnitud, nombre de socis, diversitat d’activitats esportives i fites assolides pels seus esportistes, no participa amb la resta d’entitats com a entitat més destacada de l’any.

També s’ha ofert un especial reconeixement a tres persones per la seva dedicació i treball en el món de l’esport. És el “Premi Fundació Club Natació Sabadell”, que s’ha atorgat a José Francisco Gómez, Tanco, per la seva dedicació al món del futbol; a Josep Altimis Serra per la seva dedicació al món de l’handbol; i a Esteve Fontdevila Chavarria, per la seva dedicació al món de la natació.

El Premi Fundació de l’Esport Sabadellenc, en homenatge a les entitats que han celebrat el seu aniversari, s’ha lliurat a l’Agrupació Cultural i Esportiva Telefònica, pel seu 25è aniversari.

El Premi Reconeixement a l’Esportivitat l’han rebut Ferran Brugada i Iker Pajares.

El Premi Serveis Medi Ambient SA (SMATSA) a la Promoció de l’Esport a entitats s’ha atorgat al Club Esportiu Escola Pia, Creu Alta Sabadell Bàsquet, Escola de Futbol de Sabadell, Sabadell Nord CF i a l’Associació Esportiva Duosport.

El Premi Abant.net a la tasca arbitral en el món de l’esport s’ha lliurat al Sr. Juan Carlos Barranco Trejo

El Premi Snooker a l’organització d’esdeveniments esportius ha estat per a la cursa Corro Contra el Càncer.

El Premi El Corte Inglés a entitats per la seva tasca de promoció de l’esport escolar ha estat per al Col·legi Salesians Sabadell, l’AMPA de l’Escola Teresa Claramunt, AMPA de l’Escola Nostra Llar, l’Associació Esportiva Escolar de l’Institut Escola Industrial de Sabadell i l’AMPA de l’Escola Amadeu Vives.

El Premi El Corte Inglés per la tasca de promoció de l’esport escolar s’ha atorgat a Blanca Castro Urzaiz.

El Premi Banc Sabadell a la projecció esportiva s’ha lliurat a Laura Balet Caixach (esquí de muntanya), Alex Collado Gutiérrez (futbol), Joan Casanovas Skoubo (natació), Laura Gómez Ramon (Triatló) i Marina Cordobés Navarro (waterpolo)

El Premi Mañero Constructors als equips que han pujat de categoria o han quedat campions de la seva competició ha estat per:

  • Joventut Atlètica Sabadell (atletisme)
  • Club Esportiu Sant Nicolau (bàsquet)
  • Societat Coral Colon (billar/ escacs)
  • Diamond Bowling Club (bowling tenpin)
  • Club Esquash Malibú Esportiu (esquaix)
  • Futbol Sala Salesians Sabadell (futbol sala)
  • Creu Alta Sabadell Handbol (handbol)
  • Club Korfbal Sabadell (korfbal)
  • Club Natació Sabadell (natació/ waterpolo)
  • Club Tennis Sabadell (tennis)

El Premi Obra Social “la Caixa” a la integració social a través de l’esport s’ha atorgat a la UD Tibidabo Torre-romeu per la seva tasca d’integració social de les persones amb risc d’exclusió del barri.

El Premi a la promoció de l’esport per a discapacitats psíquics s’ha lliurat a TEB Vallès per la seva tasca de foment de l’esport entre persones amb discapacitat intel·lectual.

El XXVI Memorial Joaquim Gorgori i Pardellans enguany s’ha concedit a Jordi Sánchez Nieto per la seva brillant tasca en el món del periodisme esportiu.

La Festa de l’Esport compta amb el patrocini d’Obra Social “la Caixa”, Banc Sabadell, El Corte Inglés, Mañero Constructors, Fundació Club Natació Sabadell, Serveis Medi Ambient SA, Smatsa, Snooker Sabadell i Abant.net Premis i Publicitat. Hi col·labora Viatges i Autocars Montblau.