PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Participants dels Tallers de Coneixement de l’Entorn visiten l’Ajuntament de Sabadell

Aquest matí s’ha realitzat una visita guiada a l’Ajuntament de Sabadell amb un grup de persones nouvingudes, que han pogut conèixer l’edifici i la seva sala de plens, així com el funcionament i l’estructura del govern de la ciutat.

A la visita, tant l’alcalde de Sabadell, Joan Carles Sánchez, com el regidor de Drets Civils i Ciutadania, Quim Carné, han rebut els participants i els han agraït  el seu esforç i compromís per voler conèixer i aprendre els trets culturals, la llengua i els drets i deures, que ens permeten ser ciutadans i ciutadanes de Sabadell. Tal com ha comentat l’alcalde a la Sala de Plens municipal: “en aquesta sala es prenen les decisions més importants de la ciutat i us representa a tots i a totes. Sabadell és una ciutat diversa, construïda amb l’esforç de tothom. La diversitat és un valor, encara que alguns el visquin com un problema. I la diferència mai ha de significar ni injustícies socials ni prejudicis”.

La visita està programada dins dels Tallers de Coneixement de l’Entorn que organitza la regidoria de Drets Civils i Ciutadania. Aquests tallers, juntament amb les sessions d’acollida, els tallers d’apropament al món laboral i els cursos inicials de català, són accions que s’ofereixen a les persones que acaben d’arribar a la ciutat, tal com estableix la Llei d’Acollida de les persones immigrades i retornades a Catalunya, aprovada el 7 de maig de 2010. L’objectiu és garantir el coneixement dels diferents aspectes de la societat catalana i del municipi de Sabadell, aprofundint en els drets i deures, i en els serveis que ofereix la ciutat, a fi de potenciar una major autonomia personal i fomentar la igualtat d’oportunitats entre tots els ciutadans i ciutadanes.

Al llarg de l’any, els tallers es fan en biblioteques i centres cívics de la ciutat, conjuntament amb entitats que col·laboren en l’acollida de les persones nouvingudes a Sabadell, com el Servei Ciutadà d’Acolliment als Immigrants (SCAI), Càritas, o la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat (CCAR). També es realitzen altres sortides i visites, com al Parlament de Catalunya, al Museu d’Història de Sabadell o als Castellers de Sabadell.

A la visita a l’Ajuntament han assistit una cinquantena de persones, que han participat en algun dels 11 tallers realitzats durant aquest curs escolar. També hi han participat dones provinents d’altres programes de la regidoria de Drets Civils, com els “Espais dona”, que ofereix espais relacionals d’aprenentatge socioformatius a dones de diferents orígens amb necessitats específiques, o joves del programa el “Jove, què: véns”, que brinda un espai i estratègies que promouen i reforcen les habilitats socials i comunicatives dels joves nouvinguts que arriben fora de l’edat d’escolarització.