PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Més de 140 parades han omplert la ciutat de llibres i roses

Aquest 2013, Sant Jordi s’ha viscut als espais del la plaça del Mercat Central on s’han concentrat bona part de les parades de llibres i de roses i al Jardí de l’Espai Cultura on s’ha realitzat la fira de llibres, Bibliocarpa i altres activitats. En concret, hi ha hagut un total de 143 parades de llibres, roses i diferents entitats de la ciutat. Concretament la Fira de Sant Jordi, al voltant del Mercat, ha acollit 68 parades de roses i de llibres i la resta de la ciutat 75 parades, amb una gran afluència de públic.

Una seixantena d’autors sabadellencs ha signat llibres de les seves obres al llarg de tota la jornada. A més, aquest any ha estat especialment solidari ja que moltes entitats han destinat la seva recaptació a finalitats altruistes.

Tal i com ha comentat l’alcalde de Sabadell, Joan Carles Sánchez “aquest dia la cultura s’apropia de l’espai públic i les entitats tenen l’oportunitat de donar-se a conèixer”. L’alcalde Sánchez ha afegit que “l’esperit de la Diada de Sant Jordi ens permet compartir els valors de convivència, ciutadania i de la cultura”.

L’acte de lectura pública de poesies escrites per dones d’arreu del món i de textos de Salvador Espriu, com a homenatge dins dels actes de celebració de l’any Esprium, ha comptat amb la participació de l’alcalde de Sabadell i diversos regidors i regidores han participat, a més de parelles lingüístiques, alumnes del CNL, voluntaris d’Òmnium Cultura i alumnes d’algunes escoles de primària de la ciutat. Aquesta activitat ha comptat amb l’acompanyament musical d’alumnes del Conservatori Municipal de Música. En total han participat prop de 200 persones en aquesta activitat.

Al Jardí de l’Espai Cultura s’hi ha ubicat parades dels llibreters de Sabadell amb una selecció de llibres orientats al públic infantil i familiar, la Bibliocarpa de la Xarxa de Biblioteques Municipals de Sabadell, les lectures públiques de textos literaris i activitats d’animació per al públic infantil i familiar, tant al matí com per la tarda. Com es tradicional, els carrers s’han omplert de gom a gom gràcies a les escoles de la ciutat, al matí i persones de totes les edats que, per la tarda, no s’han volgut perdre el tradicional passeig per parades de llibres i de roses. La  Bibliocarpa ha comptat amb la visita d’uns 400 nens i nenes de la ciutat.

La diada també s’ha viscut als barris amb diverses activitats organitzades per les associacions de veïns així com a la xarxa de biblioteques municipals de la ciutat.