PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Una quinzena de joves de la comarca en situació d’atur es formen a Cal Molins per fomentar la seva inserció laboral o el retorn al sistema educatiu

Les instal·lacions de Cal Molins acullen durant aquestes setmanes, i fins al mes de juny, un nou curs de formació per a joves de la comarca en atur. Es tracta d’un curs d’Auxiliar de fleca i personal d’atenció en un forn de pa amb degustació, que forma part de l’oferta formativa que el Consorci per l’Ocupació i Promoció Econòmica del Vallès Occidental està portant a terme a diferents municipis de la comarca. Per aquesta acció es compta amb la col·laboració del Gremi de Flequers de la Província de Barcelona.

En aquest curs hi participen 15 alumnes de diferents municipis del Vallès Occidental. Són joves d’entre 16 i 25 anys que estan en situació d’atur. Alguns compten amb graduat de l’ESO i d’altres no, amb el compromís d’inscripció per obtenir el títol.

Els participants es formaran en l’especialitat d’auxiliar de fleca i personal d’atenció en un forn de pa amb degustació i obtindran un certificat del Servei d’Ocupació de Catalunya. Els alumnes reben una formació tutorialitzada i se’n fa un seguiment molt acurat de forma personal, amb un tutor o tutora que els acompanya durant el procés. Un cop superat el període de formació, els i les participants poden realitzar pràctiques a empreses durant 2 mesos, i hi ha el compromís per part del programa de buscar una contractació de 6 mesos.

L’alcalde de Sabadell, Joan Carles Sánchez, ha visitat avui Cal Molins, on ha pogut seguir de primera mà la formació dels alumnes que participen en aquest curs. L’alcalde ha destacat que “el més important és poder donar una oportunitat a aquests joves”. I ha recordat que “a Sabadell tenim unes 21.500 persones aturades, una part molt important de les quals no tenen el graduat en secundària. Des de l’Ajuntament no podem generar llocs de treball però sí una oportunitat per a la gent jove, que és un dels sectors més castigats per l’atur”.

Andreu Llargués, president del Gremi de Flequers de la Província de Barcelona, ha afirmat durant la visita que “l’Ajuntament de Sabadell sempre ha tingut la sensibilitat de trobar sortides a persones en atur” i ha recordat la llarga col·laboració entre el Gremi i l’Ajuntament. Per a l’alcalde aquest curs és un exemple de “formació amb possibilitat real de reinserció laboral i amb incentius també per finalitzar els estudis de secundària; quan parlem de polítiques de joventut es concreten en projectes com aquest”.

Programa comarcal per a joves en atur

El Consorci per l’Ocupació ha iniciat noves accions de formació i inserció laboral dirigides a joves de la comarca que estan en situació d’atur. El programa té per objectiu facilitar la inserció laboral i/o fomentar el retorn d’aquests joves al sistema educatiu. Les accions s’han iniciat recentment i s’allargaran fins al març de 2014. En total hi participen 80 joves del Vallès Occidental que combinaran accions d’orientació, formació i tutorització amb la possibilitat d’assolir experiència professional en empreses.

A banda de l’acció que es porta a terme a Cal Molins, també es compta amb altres especialitats com les d’Operacions auxiliars de magatzem alimentari, Comerç i noves tecnologies, Operacions bàsiques de cuina, Serveis auxiliars d’estètica i Operacions auxiliars de magatzem en indústries i laboratoris químics.

Per tal de poder portar a terme les contractacions a empreses dels alumnes participants es contemplen condicions molt avantatjoses per les empreses, que veuran subvencionat el sou de la persona a contractar, de manera que l’empresa només haurà de pagar la Seguretat Social del treballador o treballadora. Les empreses que estiguin interessades en participar d’aquesta actuació del Consorci per l’Ocupació dirigida a persones aturades de llarga durada, es poden posar en contacte amb el mateix Consorci (telèfon 93 707 07 07 o al correu electrònic copevo@copevo.cat).