PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

La Creu Alta recuperarà l’aparcament de Pi i Margall amb 62 places de rotació

Es preveu que al mes de maig s'obri de nou la borsa d’aparcament

El barri de la Creu Alta recuperarà 62 places d’aparcament regulat en rotació en zona blava. En concret, aquestes places estaran ubicades al terreny situat entre els carrers de Pi i Margall, Papa Pius XI i de la Riera Baixa i suposen recuperar una bossa d’aparcament que va deixar de funcionar l’agost del 2008 amb motiu de les obres de perllongament d’FGC.

La previsió és que l’aparcament comenci a funcionar a principis del mes de maig amb un total de 55 places en una primera fase. D’aquesta manera, s’augmentarà l’oferta d’estacionament de rotació amb horari de servei de dilluns a divendres de 9:00 a 13:30 i de 16:00 a 20:00 i dissabtes de 10:00 a 14:00 i de 16:00 a 20:00 amb temps màxim d’estacionament de 120 minuts.

Aquestes places d’estacionament podran utilitzar-se de forma gratuïta fora de l’horari de servei (migdies, nits i festius) el que suposa un benefici per als residents de la zona, al disposar de més oferta d’estacionament.

Es redueix la zona blava a Prat de la Riba

D’altra banda, l’Ajuntament de Sabadell ha decidit retirar l’ampliació de places d’aparcament regulat en zona blava realitzada al 2011 al carrer de Prat de la Riba, on s’ha comprovat que no s’han assolit els objectius de la regulació de l’estacionament.

En aquest sentit i un cop fets els anàlisis d’ocupació i rotació de la zona de Prat de la Riba, aprofitant la recuperació de Pi i Margall, s’observa que l’àmbit d’aquest espai està subjecte a una demanda molt més elevada que en el cas de l’àmbit de Prat de la Riba, raó per la qual s’ha decidit redistribuir el servei, eliminant l’ampliació de les 52 places realitzada a Prat de la Riba al 2011, i la necessitat de servei d’aparcament quedaria coberta per la oferta existent.

Tal i com ha assenyalat el regidor d’Espai Públic, Cristian Sánchez, “quant a usos, l’aparcament de Pi i Margall ajudarà a millorar la mobilitat de la zona que compta amb establiments de restauració, edificis d’oficines, la seu dels jutjats, així com diversos equipaments tals com l’Escola de la Creu Alta i Ca l’Estruch”. I ha afegit que “aquest solar és una reserva d’equipament raó per la qual l’aparcament és reversible i en un futur”.

Amb tot plegat, Sabadell compta actualment amb 1.476 places en servei d’estacionament sota control horari regulat.

En aquest sentit, Sánchez ha destacat que “des del 2005, el nombre de places d’aparcament s’ha mantingut estable a la ciutat. És més, s’han reduït un total de 9 places en global, per tant, la gestió que es realitza té per objectiu assolir el màxim de rotació en les mateixes i en cap cas té interès recaptatori. De fet, l’objectiu és mantenir l’equilibri i no superar les 1.500 places arreu de la ciutat”.