PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

L’alcalde de Sabadell reafirma el compromís de la ciutat amb l’educació

Joan Carles Sánchez s’ha reunit avui amb directors i directores dels centres educatius de la ciutat, des de bressol fins a les universitats

El Casal Pere Quart ha acollit aquest matí una trobada entre l’alcalde de Sabadell, Joan Carles Sánchez, i nombrosos directors i directores dels centres educatius de la ciutat. La reunió, que ha omplert la Sala d’Actes de l’equipament de la Rambla, ha comptat amb l’assistència de representants de centres de tots els nivells d’ensenyament, des de bressol fins als universitaris i tant públics com concertats i privats. Durant la trobada, a la qual també ha estat present el regidor d’Educació, Ramon Burgués, l’alcalde ha reafirmat el compromís de Sabadell amb l’educació i ha destacat la necessitat d’apostar per una bona formació, sobre tot en aquests moments de crisi econòmica, per afrontar el futur en les millors condicions possibles. Per la seva part, els assistents han pogut traslladar a l’alcalde les seves inquietuds i preguntes.

Durant la seva intervenció, Joan Carles Sánchez ha destacat que en l’actual context social i econòmic, molt marcat per l’atur i amb unes xifres més que preocupants que situen l’atur juvenil a Espanya en més del 50%, és cert que hi ha persones preparades que no poden treballar. Així mateix, però, continua sent cert que “a més nivell formatiu menys probabilitat d’atur”. És per això que una bona formació és fonamental. I és que es preveu que al 2020 els llocs de treball que requereixen un alt nivell de qualificació s’incrementaran en un 20%.

Així mateix, Sánchez ha destacat que “entre els aturats de Sabadell, un 65% no han obtingut el graduat en secundària obligatòria”. El fracàs escolar és un problema històric a nivell de l’Estat i continua sent elevat tant a Catalunya com a Espanya. Per tant, “cal que continuem avançant en l’avaluació del sistema perquè és l’única manera d’adonar-nos on ens estem equivocant i cercar-ne vies de solució”.

En aquest marc, l’alcalde ha volgut posar en valor tot l’esforç i la feina que realitzen dia a dia els centres educatius i que van més enllà dels aspectes purament cognitius, com són “el desenvolupament d’habilitats i de capacitat individuals i col·lectives i la introducció dels valors que també cal tenir en compte per aconseguir l’èxit professional, però també personal i social”.  I ha fet una crida perquè l’educació sigui una responsabilitat de tothom: de l’escola però també de la família i de la societat en general.

Així mateix, l’alcalde ha reafirmat el compromís de l’Ajuntament amb l’educació, tot i que les competències municipals en aquest àmbit són molt limitades. “Treballem molt, de forma transversal i implicant el conjunt de departaments municipals, per facilitar el procés educatiu, posant a l’abast de les escoles i instituts els recursos de l’entorn, fomentant el treball en xarxa i desenvolupant programes específics per donar resposta a necessitats concretes i continuarem utilitzant tots els marges que la llei ens permeti per estar al vostre costat”, ha dit. En aquest sentit, ha remarcat l’important esforç que està realitzant l’administració municipal per posar a l’abast de les famílies ajudes socials com les beques menjador o les beques per material escolar.

Entre els temes abordats durant la trobada, Sánchez també ha parlat dels centres municipals com són les escoles bressol municipals, l’Escola de Música i Conservatori i l’Escola Illa, subratllant que es continuarà treballant per garantir el seu manteniment. Tot i la situació actual, marcada entre altres trets per la reducció de les aportacions de la Generalitat i la situació econòmica global, l’”Ajuntament continuarà treballant per estar al costat de les famílies i per garantir aquests serveis”, ha afirmat.

Treballar conjuntament

Així mateix, l’alcalde ha volgut fer una crida a aprofitar totes les oportunitats de sinergies i col·laboració que permetin una millora i ha mostrat la disposició de la ciutat a treballar conjuntament amb totes les administracions, institucions o entitats. “Malgrat les discrepàncies que puguem tenir amb la Generalitat i els límits que el moment imposa, continuarem treballant de forma col·laborativa amb tothom”, ha comentat. També ha subratllat que “en moments com l’actual, la coordinació dels serveis i recursos educatius, el treball en xarxa de tots els agents, l’exercici de la corresponsabilitat entre administracions, el fer aflorar i optimitzar el potencial de cadascú apostant per la suma, o si pot ser per la multiplicació, ha de constituir el nostre full de ruta”.