PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Neix a Sabadell el Consell per al desenvolupament dels recursos humans del sector de la salut

El Vapor Llonch impulsa aquest òrgan en el marc d’un projecte innovador

El Vapor Llonch desenvoluparà durant aquest any un nou projecte innovador amb el suport del Servei d’Ocupació de la Generalitat de Catalunya competent amb Fons Social Europeu i amb el Consorci per a l’Ocupació i la Promoció Econòmica del Vallès Occidental (COPEVO) com a entitat sòcia. En aquesta ocasió, es tracta d’avançar cap a una major coordinació entre l’àmbit formatiu i l’empresarial del sector salut, sector estratègic de la ciutat. El Vapor Llonch actuarà principalment d’intermediari per establir mecanismes que facilitin el punt de trobada entre els centres formatius i les empreses de Sabadell i el seu entorn. L'objectiu  principal és millorar la detecció de necessitats formatives de les empreses del sector salut d’aquest territori i fer un traspàs eficient d’aquesta informació als centres docents per tal que ho puguin introduir en els seus plans curriculars.

Per articular aquest treball s’acaba de constituir el Consell per als Recursos Humans de la Salut i Tecnologies Mèdiques. Aquest serà un dels principals mecanismes per endegar accions que permetin una millor formació dels recursos humans que en el futur hauran de proveir al sector de la salut. En aquests moments, un total de 20 membres integren el Consell.  Les entitats, empreses i agents socioeconòmics que s’han adherit són: Ajuntament Sabadell, a través del Vapor Llonch i la Regidoria d’Educació, Institut Castellarnau, Secot, Aegerus, Gremi de Fabricants, PIMEC, MUTUAM MPS (Residència La Creueta), FUNDIT/ESDi, Cambra de Comerç de Sabadell, COPEVO, UGT, Corporació Sanitària Parc Taulí, Fundació Parc de Salut, Escola d'Enginyeria UAB, Escola d’infermeria UB, Centre d'Assistència Sociosanitària, TicSalut, Institut Català de la Salut (ICS) i Col.legi d’Infermeres i Infermers de Barcelona (COIB).

El Consell tindrà com a funcions crear entorns de debat i d’intercanvi que responguin als interessos comuns de l’àmbit productiu, formatiu i de la salut, a través de grups de treball expressament constituïts. D’altra banda, també s’elaboraran propostes per elevar-les als organismes pertinents per la planificació d’aquelles accions formatives relacionades amb l'àmbit de la salut. En concret, es preveu que el Consell es reuneixi tres cops a l’any, independentment de les comissions específiques que es puguin crear per fer seguiment d’accions concretes.

Adhesió oberta

L’adhesió al Consell es manté oberta a totes les entitats, empreses o agents socioeconòmics que ho desitgin i s’espera ampliar el nombre d’integrants durant les properes setmanes. Per a més informació sobre el procés, requisits i compromisos d’adhesió cal adreçar-se al Vapor Llonch (ctra. de Barcelona, 208 bis, Sabadell) o trucar al telèfon 93 745 31 61.