PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Sabadell acull la 12a edició de la Festa de la Diversitat

En la convocatòria d’aquest any s’han adherit 139 entitats de la ciutat i de la comarca

Sabadell acollirà la dotzena Festa de la Diversitat del 23 al 27 d’abril sota el lema Donem veu a la diversitat funcional. El programa és fruit del treball conjunt entre la Coordinadora de la Festa de la Diversitat i de la regidoria de Drets Civils i Ciutadania de l’Ajuntament de Sabadell.  

Quim Carné, regidor de Drets Civils i Ciutadania, ha comentat en la roda de premsa d’aquest migdia que: “És un orgull presentar aquesta festa, a través de la coordinadora, que es va crear fa 12 anys per contrarestar les manifestacions xenòfobes que hi van haver en aquell moment. Any rere any, la festa ha anat creixent. Aquesta festa és un exemple per a la convivència a més de tenir un caràcter lluitador i reivindicatiu. Una festa que cada any té un lema diferent i en aquesta ocasió té a veure amb la diversitat funcional. Perquè la ciutat ha de ser de tothom amb igualtat d’oportunitats sense tenir en compte cap diferència sigui de creences, identitat sexual, diversitat funcional, edat o sexe”.

Míriam Salgado, representant de la Coordinadora de la Festa de la Diversitat, ha explicat que “cal trencar amb el terme minusvàlid i disminuït perquè tenim cossos diversos, diverses capacitats i la diversitat mai ha de ser un mitjà per la discriminació”.

Rubén Pasadas, també representant de la Coordinadora, ha explicat els diferents actes de la festa, la col·laboració i generositat de tots els que hi participen i l’objectiu de fer una “Festa de cost zero entre tots i totes”.

Finalment, el dissenyador i creador de Récords Golpe de Suerte, Blind Reverendo que viu amb diversitat funcional, i participa activament en la Festa, ha recordat que “la diversitat funcional és un recurs però també un repte de tots. Cal canviar l’actitud de tothom perquè la diversitat no sigui viscuda com “et falta alguna cosa” perquè això repercuteix, necessàriament, amb una manca d’autoestima”.

Acte central

El dissabte 27 es durà a terme l’acte central de la Festa de la diversitat, a la pl. d’Argub on, a partir de les 10 del matí i fins ben entrada la nit. Els més petits podran gaudir d’inflables, també hi hauran zones esportives adaptades, jocs de la diversitat, espectacles de foc i trons, cercaviles, animació infantil amb el grup Samfaina de colors, danses llatines, orientals i de bollywood, percussió africana amb Les petits djembefolàs i cançons d’autor amb Els cracs d’ANDI. Al vespre, a partir de 2/4 de 9, concerts en directe amb els grups Zompa (fussió-reggae), La Terrasseta de Preixens (folk i rumba de Cervera), Canteca de Macao (fussió flamenca, reggae i rumba) i 100 grammes de Têtes ( reggae-ska francès).

Altres activitats

La programació està oberta a tothom, indiferentment de la seva capacitat, per la qual cosa contempla activitats adaptades i a l’abast de tota la ciutadania. Els actes començaran el dimecres 24 d’abril a les 9 de la nit, amb un espectacle de dansa inclusiva a Ca l’Estruch a càrrec de la Companyia Liant la troca dirigida per en Jordi Cortés, que posarà en escena els espectacles P.I.B i los nadie-Who wants my body?. Aquest espectacle és gratuït però es regirà pel sistema de taquilla inversa, mitjançant el qual els assistents col·laboraran amb el finançament de l’obra en funció que els hagi agradat.

Dijous 25, a partir de les 6 de la tarda, s’abordarà el tema de la diversitat funcional amb una taula rodona al Casal Pere Quart sota el nom Donant veu a la diversitat funcional, en el que hi participaran membres de la Plataforma Vàlua, de Ràdio Nicossia i de l’Oficina de Vida Independiente.

Divendres 26, a partir de les 8 del vespre, serà el torn dels tradicionals tastets del món a la Plaça Doctor Robert, on diverses entitats preparen degustacions de plats típics dels seus països d’origen. La jornada continua a partir de les 21h amb els concerts per part dels grups Alamuta, Wagner Pa&Brazuka Matraca, CostoRico, i Angelow&TRRR13, que presenten el seu espectacle Diversitat sonora.

Weren’s oferirà l’espectacle Fluor Live Painting Show, espectacle inclusiu amb pintura fluor) i a 2/4 de 12 de la nit hi haurà el tradicional correfoc. 

La Festa de la Diversitat forma part dels actes programats dins del mes de la diversitat. Amb motiu de la Festa s’ha editat el monogràfic Capacitats Diverses que es podrà consultar al web www.sabadell.cat/dretscivils