PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Balanç positiu de la primera edició del curs de resolució de conflictes per alumnes mediadors

S’ha dut a terme durant els darrers 4 mesos

Els 24 alumnes participants en la primera edició del taller de gestió de conflictes i mediació per a alumnes mediadors van rebre el seu diplomes d’aprofitament ahir a la tarda de la mà del regidor de Relacions Ciutadanes, Lluís Monge. El curs, organitzat pel servei municipal Sabadell Mediació, s’ha dut a terme durant els mesos de gener a abril i ha constat de 5 sessions. 

El taller ha volgut aprofundir en les tècniques i les estratègies de la mediació i forma part del programa de foment de la mediació a l’àmbit escolar de l’Ajuntament, que pretén impulsar i divulgar la mediació i els valors de la cultura de la pau entre els infants i joves dels centres educatius de la ciutat.

En aquesta ocasió, ha estat una experiència inter-centres adreçada de manera específica a alumnes mediadors dels centres educatius de la ciutat que compten amb un programa de mediació en el propi centre. El grup ha estat molt divers; format per estudiants d’ESO, batxillerat i cicles formatius de diferents barris.

Els centres educatius que han participat en aquesta primera edició del curs han estat l’Institut Agustí Serra; Institut Ribot i Serra; Institut Arraona; Institut Les Termes i l’Institut Escola Industrial.

Estructura del curs

A través de jocs i dinàmiques de caràcter molt pràctic, els joves han reflexionat al voltant de la mediació i la resolució pacífica dels conflictes; han practicat el rol, les funcions i les habilitats del mediador; han assajat tècniques de comunicació i de gestió dels conflictes, etc. També han participat de manera presencial, com a observadors d’una mediació “real” feta en el servei municipal Sabadell Mediació.

Els alumnes dels tallers presentaran la seva experiència a la V Trobada d’Equips de Mediació dels Instituts de Sabadell que es celebrarà el proper 17 d’abril. Aquesta jornada, que reuneix al voltant d’un centenar d’alumnes mediadors dels diferents centres educatius de la ciutat, està organitzada pel Seminari de mediació del Centre de Recursos Pedagògics del Vallès Occidental i aquest any compta amb la col·laboració del servei Sabadell Mediació de l’Ajuntament.

Valoració dels alumnes i l’equip

Els alumnes han valorat molt positivament l’experiència de trobar-se amb alumnes mediadors d’altres instituts; també el valor pràctic del taller, així com  les tècniques apreses per fer de mediadors a l’institut, però també per poder afrontar els propis conflictes.

També ha agradat molt poder estar presents a mediacions “reals” en el servei Sabadell Mediació, ja que els ha donat l’oportunitat de veure com és duu a terme la pràctica.

D’altra banda, els joves han mostrat un alt nivell de participació i motivació, ja que els tallers s’han fet de manera voluntària i fora de l’horari lectiu. 

Així mateix, el projecte ha permès establir ponts i connectar els programes de mediació dels instituts amb el servei de mediació municipal; un recurs de la ciutat per a la gestió pacífica dels conflictes.

El fet que hagin participat alumnes de diferents centres i barris, ha donat als estudiants l’oportunitat de conèixer altres experiències i realitats.

En definitiva, el projecte ha permès promocionar la mediació i la cultura del diàleg i fer visible que tant una com l’altre son útils i presents a les diferents esferes de la ciutat i també a l’escola.