PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

L’alcalde rep a l’Ajuntament una delegació de dos instituts de Perpinyà que participen en un intercanvi amb l’Institut Les Termes i l’Escola la Immaculada de Sabadell

El Saló de Plens de l’Ajuntament ha acollit aquest matí una recepció als representants de dos instituts de Perpinyà que participen en un intercanvi amb l’Institut Les Termes i l’Escola La Immaculada de Sabadell. Com a part de l’intercanvi, una delegació dels centres de Perpinyà –el Lycée Lurçat I Lycée Aragó– visita la nostra ciutat del 8 a l’11 d’aquest mes d’abril. La trobada d’avui a l’Ajuntament l’ha presidit l’alcalde de Sabadell, Joan Carles Sánchez, i ha comptat amb la presència del tinent d’alcalde i regidor d’Educació Ramon Burgués.

L’intercanvi és de caràcter lingüístic i de ràdio i en general cultural, tot i que comprendrà també algunes propostes esportives. Un programa que, a més de la possibilitat d’aprendre un idioma estranger, permetrà als alumnes posar en pràctica una altra llengua, conèixer i fer nous amics, compartir una realitat cultural i enriquir-se amb les semblances i diferències de cadascun dels indrets participants.

A la trobada a l’Ajuntament, l’alcalde, Joan Carles Sánchez, ha donat als alumnes i mestres de Perpinyà la benvinguda a la ciutat i ha agraït a tots els presents la seva implicació per fer possible el projecte d’intercanvi. També ha volgut encoratjar els nois i noies perquè continuïn formant-se. “Com més i millor formació, més capacitat d’afrontar i abordar l’accés al món laboral”, ha comentat. En aquest marc, ha destacat que “els intercanvis són un important element de formació, com també el coneixement de diverses llengües. En aquest sentit, el paper dels instituts i dels centres educatius en general és fonamental”.

Durant l’estada a Catalunya, els alumnes de Perpinyà, a banda de visitar les escoles participants de Sabadell, podran veure alguns espais emblemàtics de la nostra ciutat, com l’Observatori o el campanar de Sant Fèlix. També visitaran les ciutats de Barcelona i Girona.

Com a part de l’intercanvi, els alumnes sabadellencs aniran a Perpinyà del 20 al 23 de maig. Allà també tenen una agenda farcida d’activitats variades, entre les quals, assistència a un assaig teatral dels seus companys perpinyanesos, activitats esportives, participació en un programa radiofònic a Ràdio Arrels, visita pel centre de la vila, visita guiada al Palau dels Reis de Mallorca, visita a Ceret per visitar el Museu d’Art Modern i visita a Sant Llorenç de Cerdans.

Amb aquest intercanvi, els dos centres educatius de Sabadell fan un nou pas endavant per obrir-se més enllà de les pròpies escoles. I és que es tracta de centres que habitualment prenen part en les propostes del seu entorn més proper (han pres part en activitats com el programa Ràdio i Entorn o en l’organització de cantades al Nadal). L’Institut Les Termes, a més, ha impulsat fa pocs dies una jornada esportiva oberta al conjunt del barri, en la qual han participat més de 500 persones. És precisament aquest interès per relacionar-se amb el seu entorn el que ha portat Escola i l’Institut a obrir-se al barri i ara també a altres zones del món, amb la qual cosa es facilita als alumnes fer un treball lingüístic però també de convivència i de coneixença d’altres realitats.