La Generalitat i l’Ajuntament acorden la incorporació de dos metges propis al CAP Can Llong i anar incrementant la dotació a mesura que s’hi vagi atenent més població
Després de les gestions i les reivindicacions fetes per l’Ajuntament i les entitats veïnals en relació a la dotació de personal per al CAP Can Llong, la Generalitat s’ha compromès a incorporar ara dos metges al centre d’atenció primària que serien plantilla pròpia d’aquest CAP i no procedents del desdoblament de l’equip de primària de Can Rull. Aquests professionals es sumen als que ja presten servei als dos centres mèdics, fruït del desdoblament.
Així mateix, s’aniran sumant nous professionals mèdics a mesura que es vagi incrementant la població que atén aquest centre, segons correspongui a les ràtios de població d’aquest sector de la ciutat. El compromís és mantenir sempre la ràtio entre pacients i personal per sota de la mitjana de la ciutat.
Segons ha traslladat la conselleria, aquest personal se sumarà al personal específic de Can Llong que ja s’ha incorporat recentment (dos professionals d’infermeria i 2 auxiliars).
El CAP Can Llong va obrir al desembre atenent inicialment 3.400 persones, una xifra que anirà augmentant progressivament fins arribar als 9.000 usuaris.
Tal com ha explicat l’alcaldessa, Marta Farrés,
“quan vam conèixer la voluntat de desdoblar l’equip de Can Rull per donar atenció a Can Llong, vam expressar el nostre total desacord entenent que el que la ciutat i el barri necessitaven era un nou Centre d’Atenció i no un edifici sense personal propi. Així ho vam traslladar a la Conselleria, recollint també les demandes dels veïns i veïnes i reivindicant una dotació adequada. En aquest marc, valorem positivament l’acord assolit i poder treballar entre totes les parts (veïns, Conselleria i Ajuntament) per seguir buscant solucions a les problemàtiques sanitàries de la ciutat. Avui fem un pas endavant per dotar Can Llong dels serveis sanitàries que mereix”.