PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Fira Sabadell presenta un total de vint fires, congressos i jornades en la seva programació per al 2013

Més de 78.000 persones van assistir a les activitats desenvolupades durant l’any passat

Un total de vint fires, congressos i jornades conformen la programació prevista aquest 2013 a Fira Sabadell. Carles Bosch, regidor de Comerç, Consum i Turisme, ha destacat avui durant la presentació del calendari firal que “la resposta  ciutadana de l’any passat va ser remarcable, amb més de 78.000 persones que van passar per Fira Sabadell, i aquest any esperem arribar a les 100.000”. En concret, un total de 63.150 persones van assistir a les 13 fires, congressos i jornades desenvolupades durant 2012 i 15.428 persones més van participar en algun dels actes que també va acollir Fira

Bosch ha afirmat que aquest any “volem aprofitar les sinèrgies i vincular la Fira amb la ciutat, pretenem no només organitzar fires sinó obrir-nos a d’altres esdeveniments perquè la ciutat pugui gaudir de Fira Sabadell”. Per fer-ho, es vol continuar vinculant les propostes de Fira als interessos de les empreses i els agents econòmics i socials presents en el territori, organitzant actes de menor dimensió al costat dels esdeveniments de gran format. També es treballarà “perquè el conjunt de ciutadania continuï coneixent les activitats de Fira Sabadell i sigui  considerat per qualsevol ciutadà com un espai habitual de trobada”, segons ha explicat Carles Bosch. 

Novetats

La programació inicial prevista per 2013 inclou fins a nou activitats firals noves a la ciutat. Ja s’ha fet la I jornada de vacunes organitzada per l’Associació d'Infermeria Familiar i Comunitària de Catalunya i la Fira Stock City, celebrades al març. La propera novetat serà una proposta promoguda per l’Ajuntament, Sabadell Smart Congress, que es celebrarà els propers 8 i 9 d’abril. D’aquesta manera, Sabadell es converteix en una de les primera ciutats de la seva mida que organitza un congrés Smart amb dimensió internacional, que permetrà conèixer les últimes tendències pel que fa a les “ciutats intel·ligents” arreu del món.

L’altra novetat per l’abril és la Jornada de la Flor i la Planta, en la qual s’han previst xerrades i demostracions sobre jardineria i tallers familiars i infantils per tenir cura de les plantes, entre d’altres coses. La jornada, organitzada per l’Ajuntament amb el suport de diferents entitats i empreses, tindrà lloc el 28 d’abril s’emmarca en el programa “Viu la primavera a Sabadell”.

Una altra de les novetats previstes és la Motor Competició, que es presenta al maig com una renovació de la tradicional fira Motor Classic. A partir de la tardor, es preveu desenvolupar quatre noves activitats a Fira com són la Setmana de la Cervesa,  la Fira Crea la teva moda, Cuida’t Expo Salut i Benestar i la  Fira Els meus petits.

Noves edicions de Fires

D’altra banda, aquest equipament municipal tornarà ser l’escenari al maig de dues propostes més. La Gira Expotaku 2013 farà una parada a la ciutat en el seu recorregut pel territori per als aficionats al còmic japonès. També hi haurà dues edicions d’Expoterrària, la primera cita serà al maig i la segona al setembre. És una fira internacional de compravenda de rèptils, peixos, amfibis, invertebrats i petits mamífers nascuts en captivitat, com també de productes i d'accessoris relacionats amb els mateixos.

Durant el juny es preveu la fira dels Clicks de Playmobil, amb jocs per a tots els públics i col·leccionistes. Amb el títol A Sabadell Som Clicks, repeteix per segon any consecutiu aquesta mostra a Sabadell com la Fira més gran de Catalunya dedicada a aquesta joguina. També al juny es farà el Saló del Vehicle d’Ocasió.

Al setembre s’ha programat la nova edició d’Expoaventura, dedicada als esports d’aventura, i Fira Tren. Aquest última reuneix a aficionats als trens en miniatura i al modelisme ferroviari, que l’any passat va comptar amb representació de gairebé 70 marques, tant nacionals com internacionals, destacades del sector.

Aquest any es celebrarà a l’octubre Fira Nuvis, per als que busquen productes i serveis per a casaments i celebracions especials. Per al novembre, Fira Sabadell s’està preparant per acollir una fira pròpia com és la segona edició de Fira del Comerç, com a aparador del comerç local.

El calendari també preveu al novembre fer el Congrés d’Innovació en la gestió i tractament dels residus municipals, Reinnova.

Altres actes

A banda d’aquestes propostes firals, Fira Sabadell també preveu acollir durant 2013 altres activitats, tant de gran com de petit format. Per exemple, ja s’han acollit conferències sobre comerç o les sessions informatives “Viure, treballar i estudiar al Quebec. Què fer i com fer-ho?”. El proper esdeveniment  que tindrà lloc el recinte firal serà la Junta d’Accionistes de Banc Sabadell.