Constituïda la Comissió de Seguiment del projecte de rehabilitació de l’Artèxtil
En una primera reunió, la Comissió ha constatat que les accions avancen al ritme previst. Fins ara, l’Ajuntament ha aprovat la cessió de l’Artèxtil per 50 anys i ha donat 4 milions d’euros perquè la UAB la rehabiliti i l’adapti. Ara mateix, continua obert el concurs públic destinat a escollir l’equip d’arquitectes que redactarà el projecte i durà a terme la direcció d’obres. Es preveu que l’equip guanyador s’anunciï abans de finalitzar l’estiu.
La Comissió està formada per 6 membres: 3 representants de la Universitat i 3 representants de l’Ajuntament. Per part de l’Ajuntament, han assistit Pol Gibert, Tinent d’alcaldessa de l’Àrea de Presidència i Drets Socials; Eva Vilarrubí, Coordinadora de l’Àrea de Presidència i Drets Socials, i Rosa Martínez, Cap del Servei de Projectes de Ciutat. Per part de la UAB, els representants són Santiago Guerrero, delegat del rector per al Campus de Sabadell; Enric Font Oller, director d’Arquitectura i Logística, i Jaume Tintoré, gerent.
El nou grau d’infermeria
El nou grau d’infermeria de Sabadell ha començat a impartir-se aquest curs 2022/2023 a la UAB. Els nous estudis universitaris, de caràcter públic, comptaran amb 75 places. Segons les previsions, el grau d’infermeria es podria traslladar a l’Artèxtil el curs 2026/2027, després d’una primera fase de rehabilitació de l’edifici per acollir la Unitat Docent. En aquesta primera etapa, s’invertirien al voltant de 5,8 milions d’euros, dels quals 4 milions corresponen a l’esmentada aportació municipal.
Campus de Ciències de la Vida i la Salut
El futur grau d’Infermeria s’inclourà en el projecte del nou Campus de Ciències de la Vida i la Salut. En aquest sentit, la rehabilitació de l’Artèxtil per ubicar el grau d’infermeria és una primera fase de tot el programa funcional que es vol dur a terme en l’edifici: espais dedicats a formació i recerca del grau de Medicina i d’Infermeria, l’àrea de Gestió Administrativa Docent, la Biblioteca i l’espai d’incubadora i viver d’empreses.
El nou campus universitari vol sumar les línies de treball i el potencial de l’Ajuntament de Sabadell, la UAB, el Taulí i la Fundació FUNDIT-ESDi per promoure iniciatives de l’àmbit en aquesta zona de la ciutat.
Remodelació de l’espai públic al carrer de Quevedo
D’altra banda, a partir de la setmana vinent s’iniciaran les obres de reforma de la cruïlla Gran Via – Quevedo i del pati de l’antiga fàbrica Artèxtil. L’operació forma part dels projectes que conformen el programa de transformació de l’àmbit Gran Via-Ripoll, que preveu millorar l’espai públic, la mobilitat, la connexió de la ciutat amb el riu i impulsar aquest eix viari com a pol econòmic i de coneixement.
Aquesta primera etapa d’obres se centrarà en la reurbanització del carrer de Quevedo i el pati de l’Artèxtil, l’eixamplament de la vorera del carrer de Vidal en el tram de l’antiga fàbrica i la supressió del pas soterrat i construcció del nou pas de vianants des del carrer de Creueta. En una segona fase, es farà l’eixamplament de la vorera del carrer de Vidal fins al carrer de Romeu. En total es guanyaran més de 3.700 m2 per al passeig i estada.
El pressupost previst per aquests treballs és de 425.524,86 euros i el projecte compta amb el finançament dels fons europeus Next Generation.