PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

El Vapor Llonch posa en marxa un nou projecte innovador per adequar les necessitats de professionals de les empreses del sector de la salut

Més de 20 representants de l'àmbit educatiu i empresarial es reuneixen al Centre de Promoció Empresarial com a punt de partida del projecte

El Vapor Llonch desenvoluparà durant aquest any un nou projecte innovador. En aquesta ocasió, es tracta d’avançar cap a una major coordinació entre el món educatiu i l’empresarial del sector salut, sector estratègic de la ciutat. El Vapor Llonch actuarà principalment d’intermediari per establir mecanismes que facilitin el punt de trobada entre els centres educatius i les empreses. L'objectiu  principal és millorar la detecció de necessitats formatives de les empreses del sector salut d’aquest territori i fer un traspàs eficient d’aquesta informació als centres docents per tal que ho puguin introduir en els seus plans curriculars.

El projecte inclou disset accions, entre les quals, destaca l'acompanyament integral a nous projectes empresarials, la creació d’un consell per la millora dels RRHH del negoci de la salut o la realització d’entrevistes a representants de diferents organitzacions per identificar les competències d’un perfil professional dedicat a actuar de pont entre el món empresarial, el món educatiu i els agents tecnològics.  D’altra banda, s’abordarà la necessitat de detectar les competències transversals que manquen en diferents perfils professionals del sector de la salut. Posteriorment, s’impartiran seminaris entre l’alumnat sobre com realitzar una estada de pràctiques a una empresa per tal d’incorporar les competències transversals detectades prèviament.

En paral·lel també s’informarà l’empresa sobre els beneficis i els compromisos que comporta acollir alumnat en pràctiques. A més, es desenvoluparan accions per qualificar la persona que dins una empresa ha d’exercir de tutor de l’alumnat en pràctiques, i s’oferiran recomanacions per a l’emissió del Certificat de Qualitat per a l’homologació de centres d’excel·lència en relació a la formació pràctica en empreses. Una altra acció serà la utilització d’una eina que permet recollir en taules i gràfics les actuals i futures tendències del mercat laboral així com els nivells competencials que es necessitaran i possibles canvis sectorials.

Com a punt de partida del projecte més de 20 representants de l'àmbit educatiu i empresarial del sector salut s’han reunit al Centre de Promoció Empresarial per acordar conjuntament aquestes línies d'acció. Des de representants del Col·legi Oficial d'Infermers i Infermeres de Barcelona (COIB), de la Universitat de Barcelona o instituts de la ciutat que ofereixen cicles formatius de l’àmbit de la sanitat a representants de patronals s’ha interessat per aquest projecte.

El projecte compta amb el suport del Servei d’Ocupació de la Generalitat de Catalunya amb Fons Social Europeu amb COPEVO com a entitat sòcia.

ESIMeC

L’origen d’aquest projecte parteix d’ESIMeC (Economic Strategies and Innovation in Medium Size Cities), una xarxa pionera de treball de ciutats europees en el marc del programa europeu URBACT II (el més important sobre intercanvi de coneixements entre municipis de la Unió Europea) que va finalitzar el passat novembre després de tres anys. La missió d’ESIMEC va ser el desenvolupament d'estratègies econòmiques innovadores atenent les característiques de les ciutats de mida mitjana per fomentar una més ràpida recuperació econòmica i un creixement a llarg termini. Les aportacions de Sabadell van servir per completar una guia europea d’estratègies de millora de la competitivitat local. El contingut d'aquesta guia s’ha focalitzat en la millora de la formació dels treballadors com a element estratègic per a una ciutat.