PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

El decret de l’alcalde en funcions que nomena el personal eventual és legal, tal com ratifiquen els serveis jurídics de l’Ajuntament

El decret de l’alcalde en funcions, Juan Carlos Sánchez, que nomena el personal eventual és plenament legal, tal com ratifiquen els serveis jurídics de l’Ajuntament. Aquest decret, signat el passat 21 de febrer, nomena provisionalment com a personal eventual d’assessorament i confiança les persones que tenien aquest tipus de contracte amb anterioritat i que estan nomenades fins a l’elecció del nou alcalde.

Tal com marca el Reglament del personal al servei de les entitats locals en relació amb l’article 12.3 de l’Estatut bàsic de l’empleat públic, la renúncia de l’alcalde suposa el cessament del personal eventual. Per això el dia 21 de febrer es va fer un primer decret de cessament d’aquestes persones i un segon decret de nomenament.

Aquests nomenaments han estat signats per l’alcalde en funcions, qui té les competències per poder actuar com a tal fins a la presa de possessió del nou alcalde. A més, aquest procediment s’ha dut a terme en altres situacions de provisionalitat del govern municipal.

Aquests cessaments i posteriors nomenaments afecten als coordinadors de les àrees de Presidència; Treball, Formació i Indústria; Esports; Urbanisme; Espai Públic i Relacions Ciutadanes, així com als auxiliars col·laboradors dels grups municipals.

Juan Carlos Sánchez ha afirmat que “la dimissió de l’alcalde i de la resta de regidors de les seves funcions al govern municipal ja dóna plena resposta a la moció aprovada pel Ple el 4 de desembre, per la qual cosa entenc que no té sentit demanar nous cessaments i més quan des de les més altes instàncies del govern català i del Parlament s’està afirmant amb contundència que les dimissions de persones imputades no han de produir-se en el moment de la imputació sinó de l’acusació”. Sánchez ha afegit que “sempre hem defensat la presumpció d’innocència i ara no només ho fem des del govern municipal del PSC, també des de les més altes instàncies catalanes”.