PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

El Festival de Teatre Jove RBLS porta l’obra ‘Bonobo’, del sabadellenc Josep Julien, a l’Estruch

El Festival de Teatre Jove RBLS porta l’obra ‘Bonobo’, del sabadellenc Josep Julien, a l’Estruch

Bonobo s’atreveix a explorar la fragilitat de les conviccions i conceptes com la identitat o les segones oportunitats a través d’un fet que va viure Josep Julien. El 21 d’agost del 2017, en Younes, de 22 anys, va ser abatut pels Mossos d’Esquadra en una vinya a l’Alt Penedès després de fugir dels atemptats a la Rambla de la Barcelona. El lloc dels fets és molt a prop del domicili de l’autor i actor sabadellenc.

Aquesta proximitat i els sentiments experimentats, de la pietat a l’odi, van impulsar Julien a escriure Bonobo a partir d’una realitat punyent i confusa. L’obra, amb una tensió pròpia d’un thriller i amb una estructura de road movie, explica la fuga accidentada i desesperada d’en Fadi per tot l’Estat.

Interpretada per Neus Ballbé i Moha Amazian, la peça es podrà veure a Sabadell com a pas previ a la seva estrena oficial en el marc del Festival Temporada Alta de Girona. La representació al Teatre de l’Estruch serà la culminació de la residència de la producció a l’equipament de la Creu Alta, on s’hi faran la producció tècnica i els darrers assajos.

Bonovo ha guanyat el XV Premi Quim Masó a la producció teatral en llengua catalana i el Premi SGAE de Teatre Jardiel Poncela 2020.

El Festival RBLS aposta per atraure el públic jove, proposar posades en escena i experiències culturals que connectin amb els seus interessos i inquietuds i involucrar-los en processos de creació sempre des d’una perspectiva respectuosa amb tots els col·lectius.

L’Estruch acollirà dues activitats més durant en el marc de RBLS. Es tracta del taller Escoltem, enregistrem i creem, dirigit a nois i noies de 13 a 20 anys a càrrec de Sons de Barcelona (4 de novembre, 12.30); i la xerrada Introducció a la gestió d’equips a càrrec de Teler Cooperatiu i dirigit a companyies i col·lectius (8 de novembre, de 16.00 a 18.00).