PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

L’Ajuntament porta a terme una actuació específica a plaça d’Espanya per netejar la zona de rosegadors

L’Ajuntament porta a terme una actuació específica a plaça d’Espanya per netejar la zona de rosegadors

En aquest sentit, d’una banda, es perimetrarà i tancarà una part del mur de rocalla que hi ha a la part central de la plaça per col·locar-hi caixes de seguretat amb raticides. D’altra, es desbrossaran les zones de vegetació més frondoses per evitar que s’hi puguin amagar els rosegadors.

Aquesta acció forma part de l’especial esforç que en els darrers tres anys està fent l’Ajuntament per intensificar les actuacions de control de plagues urbanes als diferents barris. Precisament aquesta setmana s’inicia una nova ronda d’intervencions preventives al clavegueram de Sabadell, començant pel barri de Gràcia-sector Planetes. A continuació es farà la resta del districte cinquè per després abordar la resta de la ciutat. Així mateix, el nou contracte municipal per al control de plagues contempla un increment de pressupost superior al 21,3% en relació a la licitació anterior.

El número global d’actuacions (desratitzacions, desinsectacions, actuacions preventives, etc.) realitzades a la ciutat ha augmentat en un 8,5% en dos anys. Així mateix, les intervencions de prevenció al clavegueram han passat a realitzar-se cada tres mesos, quan abans eren cada sis. Si es comparen només les accions com a resposta a avisos ciutadans, l’increment entre 2019 i 2021 ha estat de l’entorn del 18%.