PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

L’Ajuntament i les entitats de la ciutat presenten la 6a Fira d’Entitats Animalistes de Sabadell

L’Ajuntament i les entitats de la ciutat presenten la 6a Fira d’Entitats Animalistes de Sabadell

Enguany es duran a terme una vintena d’activitats en horari de matí i tarda. Entre les novetats, destaquen la xerrada “Estructura, funcions i especialitats de la Unitat Canina dels Mossos d’Esquadra” (11h) i la demostració de la Unitat Canina especialitzada en la recerca de persones dels Bombers de la Generalitat (12.45h).

Les propostes començaran a les 10 del matí amb una passejada a càrrec d’ICanwalk i es perllongaran fins a les 7 de la tarda quan la jornada es tanqui amb una xerrada sobre rescats marítims amb gossos a càrrec de l’entit K9.

El programa es completa amb les ja tradicionals desfilades de gossos en adopció a càrrec de la Lliga protectora de Sabadell i d’altres entitats (11.45h i 18.15h), la demostració de la Unitat Canina de la Policia Municipal de Sabadell (17h) i xerrades sobre temes diversos com ara els animals discapacitats (11h), les teràpies canines en persones amb Alzheimer (13.30h) o les teràpies naturals i el comportament felí (16.15h).

A més, hi haurà diferents activitats familiars com ara una gimcana de gossos, una carpa amb activitats infantils o la recaptació de pinso per a gossos i gats necessitats.

Avui s’ha presentat la sisena edició de la Fira amb la presència de representants de les entitats coorganitzadores i la tinenta d’alcaldessa de Feminisme, Benestar Animal i Participació, Marta Morell, qui ha assenyalat que

“hem triat la Plaça de l’Argub perquè hi tinguin cabuda totes les carpes d’entitats de Sabadell i de fora de la ciutat i així la ciutadania les pugui conèixer”.

 

Ha afegit que enguany 

“els més petits també podran tenir consciència de com s’ha de tractar un animal i quins drets i deures tenim com a propietaris gràcies als tallers que s’hi han organitzat”.

 

Morell ha subratllat que

“la Fira és una altra oportunitat d’explicar que els animals formen part de les nostres vides i que cal una tinença responsable”.

 

Per la seva banda, Alba Bernabeu, representant de les entitats coorganitzadores de la Fira, ha animat la ciutadania a assistir a la fira ja que

“és una fira que vol donar veu a tantes entitats que treballen en la protecció animal, i no només dels més comuns com a gats i gossos sinó també animals exòtics i d’animals que ni sabem que s’han de protegir”.

 

Sensibilització i cura dels animals

La Fira d’Entitats Animalistes de Sabadell és una iniciativa que va néixer de la societat civil i que s’organitza cada any gràcies al treball conjunt de diferents entitats animalistes de Sabadell - Associació de Propietaris de Gossos, ICanwalk, Brigada Animalista de Sabadell, ASPA (Associació Protecció Animal Sabadell) i l’Ajuntament-, entre altres. A més, també compta amb la participació de persones que no pertanyen a entitats i que s’impliquen en la defensa dels drets i el benestar dels animals.

L’Ajuntament de Sabadell té entre els seus objectius promoure la sensibilització sobre la tinença responsable d’animals, així com fer pedagogia a la ciutadania en general sobre els drets i benestar dels animals i contra el seu maltractament. Aquesta sensibilització es duu a terme mitjançant diverses eines com les campanyes a l’espai públic, els agents cívics i altres activitats durant tot l’any.