PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Sabadell celebra el Dia de la Música amb un programa ple d’activitats al carrer i als equipaments municipals

Sabadell celebra el Dia de la Música amb un programa ple d’activitats al carrer i als equipaments municipals

El tret de sortida del programa d’activitats es farà amb el nou projecte “Musicades”, que posa el focus en les dones compositores amb una marató musical i una taula rodona al Teatre Principal. Organitzat per l’Escola Municipal de Música i el Conservatori Professional de Sabadell, “Musicades” té l’objectiu de recolzar el talent femení, fomentar la igualtat de gènere dins el món musical juvenil i integrar la vida musical del Conservatori a Sabadell. És per aquest motiu que l’alumnat i els equips docents i d’interpretació convidats oferiran concerts durant tot el dissabte 18 de juny al Saló del Teatre Principal. 

Aquesta marató musical estarà dedicada a les compositores de música clàssica tant del passat com del present. Hi haurà una franja matinal de concerts des de les 10 h fins a les 14.30 h, i una a la tarda, des de les 16 h fins a les 18.45 h. L’accés del públic serà gratuït fins a completar l’aforament.

L’acte finalitzarà a les 19.15 h amb la taula rodona “La composició té nom de dona”, protagonitzada per cinc compositores catalanes de primer ordre: Clàudia Baulies, Elisenda Fàbregas, Glòria Villanueva, Marian Márquez i Montserrat Lladó.

D’altra banda, el mateix dia 18, de 17 a 21 h, està previst el concert dels Músics de Gràcia a la plaça del Treball. També hi haurà concerts en directe amb el segell “Vermuts Sabadell Sona”, al carrer de Joan Maragall. D’11.30 a 14 h i de 17.30 a 20 h es podrà gaudir de la música de Jordi Ferreries, Sergi Dedi, Blues Capitan i Misèria.

L’endemà, el diumenge 19, de 19.30 a 21 h, hi haurà un concert a La Capella de Can Gambús a càrrec del Grup Tunicats. I de 12.30 a 13.30 h, al Mercat Central, Els Cantaires de Can Feu oferiran un concert coral. El mateix diumenge, a les 11.30 h, hi haurà un Concert Simfònic a la sala 3 de l’Espai Cultura, amb les Orquestres de la Musikschüle de Radolfzell i el Conservatori de Sabadell.

El 21 de juny, coincidint amb la celebració oficial del Dia de la Música, tindran lloc diverses interpretacions a càrrec de l’alumnat de les escoles de música. De 17 a 21 h, al Mercat Central, s’ubicarà l’Escola de Música Praeludium. De 17 a 22 h, a la pl. del Doctor Robert, estarà l’Escola de Música Creu Alta. I de 18 a 21, al c. de Sant Quirze, hi haurà l’Escola Pia de Sabadell.

El bar de l’Estruch també se suma a les celebracions i el mateix dia 21 acollirà un concert a càrrec del Grup L’Orgull del barri, que es farà a la terrassa del bar de 20 a 21.30 h.

Finalment, el dissabte 2 de juliol, de 20 a 1 de la matinada, la Coordinadora de Músics de Sabadell oferirà el seu tradicional concert a la plaça de la Creu Alta. Es podran veure les actuacions d’ÁafanBoko, Sixtrings, Nexos, Pingüino Machete i Tornaviss.

El projecte “Musicades” posa el focus en les dones compositores

“Musicades” vol tenir una vocació transversal, integrant una varietat important d’especialitats instrumentals i evidenciant la pluralitat del centre municipal d’ensenyaments musicals. A banda de la labor interpretativa, el projecte també fomenta la divulgació de la clàssica femenina per mitjà de les vídeo càpsules per a xarxes socials que ha fet l’alumnat, per donar a conèixer les biografies de les compositores protagonistes dels concerts. A més, el públic assistent podrà accedir a l’estand de partitures especialitzades que acompanyarà tota la jornada. 

El programa de concerts està integrat per música que va des del Barroc fins a la contemporaneïtat. Destaca la sabadellenca Narcisa Freixas, una compositora a cavall dels segles XIX i XX que té una producció pianística per alumnes d'etapes inicials molt interessant, de la qual se n'interpretaran una selecció de peces.

Pel que fa a les compositores contemporànies vives, es podran sentir obres de les catalanes Carlota Garriga (*1937), Glòria Villanueva (*1953), Mariona Vila (*1958) i Anna Campmany (*1993); i les internacionals Ida Gotkowski (*1933), Maria Linnemann (*1947), Agnes Dorwarth (*1953) i Nicola Termöhlen (*1979).

L’Escola Municipal de Música i Conservatori Professional de Sabadell vol contribuir amb aquesta marató musical a normalitzar que les sales de concerts programin més música de totes les èpoques escrita per dones. A més, ha afavorit la incorporació del repertori clàssic femení dins el currículum de l’Escola Municipal de Música i Conservatori Professional de Sabadell, un pas clau per la creació de referents.