PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

El Museu d’Art participa en un taller per ampliar la informació sobre dones artistes a la Viquipèdia

El Museu d’Art participa en un taller per ampliar la informació sobre dones artistes a la Viquipèdia

Aquesta activitat s’emmarca en l’exposició “Artista i Dona” que el Museu d’Art de Sabadell presenta fins al dia 15 de maig. La sessió serà a càrrec de Francesc Fort d’Amical Wikimedia, i la inscripció prèvia ja es pot fer a aquí.

Qualsevol persona interessada hi podrà participar, tant en línia, a través de YouTube, com presencialment, des de la Sala de Lectura de la Biblioteca. Per formar-ne part, només cal tenir un perfil d’usuari/ària de Viquipèdia, accedir al web de la Viquimarató i fer constar el nom d’usuari/ària en els articles que es modificaran o crearan.

Les persones que hi participin, creant almenys un nou article, seran obsequiades amb una entrada al MNAC. La persona que aconsegueixi més puntuació, rebrà un catàleg del MNAC.

Viquipedistes de Sabadell

L’activitat a la Viquipèdia és totalment voluntària. Vinculades a Sabadell hi ha unes quantes persones que dediquen part del temps lliure a crear-hi articles, com també a ampliar-ne, revisar-ne i corregir-ne. Els viquipedistes relacionats amb la ciutat són, de fet, un grup no organitzat però dels més actius en l’àmbit de la llengua catalana.

Exposició Artista i Dona

La segona edició de la “Viquimarató” està relacionada amb l’exposició “Artista i dona”. Aquesta mostra compta amb un espai dedicat a la pintora Rosa Nin Pairó, i un altre dedicat a l’obra “El soroll dels telers”. Aquesta última ha estat duta a terme expressament per l’alumnat de batxillerat de l’Institut Vallès i està inspirada en les veus de dones del món tèxtil a Sabadell.

Amb aquesta mostra, el MAS se suma al treball iniciat per la Xarxa de Museus d’Art de Catalunya per donar visibilitat i presència a les dones en els museus. Aquesta iniciativa posa èmfasi en oferir les lectures i els discursos de les col·leccions amb perspectiva de gènere i de diversitat sexe afectiva i LGTBI. D’entrada, aquest projecte inclou l’elaboració d’una llista de les dones artistes i les seves obres que es poden trobar en les col·leccions dels museus de la Xarxa.

El Museu d’Art de Sabadell participa en aquest nou mapa artístic català, posant nom i mostrant alguns dels treballs de més de seixanta dones artistes presents a la seva col·lecció. La major part d’aquestes artistes són dones contemporànies, de Sabadell o que tenen algun vincle amb la ciutat, però també hi ha noms anteriors als anys setanta del segle passat, i fins i tot alguna del segle XIX.