PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

En marxa la divuitena edició de la campanya de prevenció de les addiccions

En marxa la divuitena edició de la campanya de prevenció de les addiccions

Aquesta és la divuitena edició de la campanya “De què parlem quan parlem de drogues”, però que ha canviat el seu nom donat que la proposta s’amplia per incloure altres comportaments amb potencial addictiu. Més enllà de les substàncies, l’any passat ja es va introduir com a aspecte a treballar l’ús de les pantalles.

Aquesta oferta més àmplia coincideix amb un moment on especialment els infants i adolescents han estat exposats com mai a les activitats virtuals. Per això, en el marc de la campanya, s’ha programat el 21 de febrer a les 18:30h, a l’Oficina Jove, una activitat dinamitzada per a famílies sobre l’addicció a les pantalles (cal inscripció prèvia).

“Dona la volta a l’alcohol”

Posteriorment, del 24 de març al 7 d’abril, adreçada a l’alumnat més jove del Centre de Formació Cal Molins, s’hi instal·larà l’exposició “Dona la volta a l’alcohol”, cedida per la Diputació de Barcelona. L’exposició pretén informar de les conseqüències que genera el consum d’alcohol durant l’adolescència en la salut, reforçar la posició de no consumir alcohol i mantenir-la davant la pressió de grup, així com retardar l’edat d’inici en el consum i reduir-ne els riscos associats.

La campanya inclou també sessions d’assessorament adreçades a professorat, famílies i als mateixos joves i adolescents, demanant cita prèvia. Les sessions aniran a càrrec de professionals del Servei d’Atenció i d’Informació en Drogues i Pantalles i de l’equip de Promoció de la Salut municipal.

D’altra banda, es posa a disposició un seguit de materials pedagògics, webs i la possibilitat de fer un recorregut en línia per l’exposició “Controles?” de la Diputació de Barcelona. A la web de l’Oficina Jove també s’hi poden consultar diferents materials i recursos de suport sobre la matèria.

A més, durant tot l’any es poden adreçar consultes gratuïtes i confidencials al Servei d’Assessorament i Informació de Drogues i Pantalles (SAIDP) per mitjà del whatsapp (689321945) o per correu electrònic (a infodrogues@ajsabadell.cat i també a infopantalles@ajsabadell.cat). S’hi ofereix atenció personalitzada, individual o en grup.

Més informació