PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Engega la dissetena edició de la campanya “De què parlem quan parlem de drogues”, que arribarà a 1.200 alumnes de 4t d’ESO

Engega la dissetena edició de la campanya “De què parlem quan parlem de drogues”, que arribarà a 1.200 alumnes de 4t d’ESO

Fa més de quinze anys que l’Ajuntament treballa en aquesta campanya, de gran repercussió als centres eductius de la ciutat. Una de les propostes destacades és la gimcana “Sobre addicions, què en sabem?”, adreçada a 4t d’ESO, i en la qual enguany està previst que hi participin 1.200 alumnes de més d’una quinzena d’instituts. Amb aquesta activitat es proporciona informació general sobre les drogues i en concret sobre el tabac, el cànnabis, l’alcohol i les begudes energètiques, convidant als i les joves a reflexionar sobre els mites i creences entorn aquest tema i fomentant la presa de consciència davant el consum de substàncies. Ateses les circumstàncies COVID, enguany el contingut de la gimcana s’ha adaptat: s’ofereix en un taller d’una hora i els centres educatius poden escollir format presencial o telemàtic.

Com a novetat, aquest any es pot realitzar també una dinàmica sobre les addicions a les pantalles, una iniciativa que ha estat molt ben rebuda pels centres educatius. Amb el taller teatralitzat “Per què no contestes?” es plantegen situacions quotidianes sobre l’ús de les xarxes socials, es fa un debat i es busquen propostes constructives amb perspectiva de gènere per promoure relacions lliures, respectuoses i igualitàries.

En el marc d’aquesta campanya també s’ofereix assessorament per a professorat i xerrades per a famílies als centres que ho sol·licitin. D’altra banda, es posa a la seva disposició la possibilitat de fer un recorregut en línia per l’exposició “Controles?” de la Diputació de Barcelona. A la web de l’Oficina Jove també s’hi poden consultar diferents materials i recursos de suport sobre la matèria.

Aquesta setmana s’ha iniciat una nova edició de la campanya “De què parlem quan parlem de drogues”, una iniciativa de l’Ajuntament de Sabadell per oferir als i les joves informació general sobre les drogues amb l’objectiu de promoure l’esperit crític davant del consum d’aquestes substàncies i afavorir conductes saludables.

Es poden fer consultes gratuïtes i confidencials al Servei d’Assessorament i Informació de Drogues i Pantalles (SAIDP) a través del whatsapp (689 32 19 45) o a través dels emails (infodrogues@ajsabadell.cat ) o (infopantalles@ajsabadell.cat). Aquesta és una de les assessories que s’ofereixen a l’Oficina Jove, amb atenció personalitzada, individual o en grup.