PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

L’Ajuntament de Sabadell coorganitza el seminari en línia “Memòria, simbologia i espai públic”

L’Ajuntament de Sabadell coorganitza el seminari en línia “Memòria, simbologia i espai públic”

A les 10 del matí l’alcaldessa Marta Farrés ha donat la benvinguda a la trobada, juntament amb l’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau, i el president de l’Amical de Mauthausen i altres camps, Enric Garriga Elias. A continuació han començat les ponències entorn del tema d’enguany, “Memòria, simbologia i espai públic” i ha tingut lloc un debat. A la trobada també hi ha participat la tinenta d’alcaldessa i responsable del programa de Memòria Històrica, Marta Morell.


La primera ponència ha anat a càrrec de Ricard Conesa, de l’Observatori Europeu de Memòries, que ha parlat de "Simbologia i patrimoni: memòries en conflicte, poders públics i associacionisme". Després, la doctora Montserrat Duch, de la Universitat Rovira i Virgili, ha exposat "Continuïtat i canvi en les polítiques memorials a l'espai públic: de la dictadura a la democràcia". La cloenda s’ha fet pels volts de les 12 del migdia i ha anat a càrrec del regidor de Memòria Històrica de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Enric Garriga Ubia.


Aquest seminari, que havia de ser la part acadèmica de la VI Trobada d’Ajuntaments de la Xarxa Mai Més, està adreçat a polítics i tècnics municipals, estarà obert a totes les persones, docents, alumnes i interessats en general en aquesta important temàtica de la memòria relacionada amb l’espai públic. La

Xarxa Mai Més

Actualment Sabadell lidera la Xarxa de Memòria i Prevenció del Feixisme “Mai Més”, promoguda per l’Amical de Mauthausen. Aquesta Xarxa té l’objectiu de treballar de forma coordinada per la memòria democràtica i dotar d’eines els ajuntaments per a prevenir el feixisme i defensar els Drets Humans. Com a líder, Sabadell assumeix el paper de referent, impulsor i coordinador d’aquesta iniciativa.