PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Vint-i-cinc alumnes de cinc països participen en un intercanvi europeu amb l’Institut Pau Vila

Vint-i-cinc alumnes de cinc països participen en un intercanvi europeu amb l’Institut Pau Vila

A la recepció hi han participat l’alcaldessa, Marta Farrés; el regidor d’Educació, Manuel Robles, i el director de l’Institut Pau Vila, Josep Lluís Navarro, els quals han conversat en anglès amb els alumnes.

El projecte està focalitzat en l’aprenentatge STEM (Science, Technology, Engineering and Maths) i té els objectius següents: fomentar l’interès en les ciències treballant en grups de diferents nacionalitats, promoure el desenvolupament professional del professorat, construir més coneixement des de la recerca que ja es troba a Europa, promoure l’ús de les TIC amb aplicacions científiques i millorar l’ús de l’anglès com a llengua de comunicació.

Des d’avui i fins al proper divendres, els alumnes debaten diferents temes: energia eficient, neta i segura, el clima i el medi ambient, l’esport i la salut, la seguretat alimentària i l’agricultura sostenible, el transport ecològic i l’aigua i la sostenibilitat i la bioeconomia.

Aquest intercanvi permet que els alumnes duguin a terme conjuntament activitats relacionades amb les disciplines STEM sobre temes que són reptes per al segle XXI, com l'aigua, el transport, les energies renovables, el menjar i aquí, a Sabadell, el tema que es treballa són els hàbits saludables i l'esport. Es fan mobilitats a tots els països participants i es fan activitats culturals i experiments des de les disciplines científiques.

Durant l'estada els alumnes estrangers s'allotgen amb famílies del Pau Vila. Visitaran llocs emblemàtics de Sabadell i Barcelona i faran activitats a l'institut relacionades amb els temes del projecte. Així, visitaran el Museu Olímpic o el Museu del Barça, com també el Club Natació Sabadell (CNS), on duran a terme activitats esportives.