PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

La Bassa obre les portes completament renovada

La Bassa obre les portes completament renovada

A més, a partir d’avui i fins a l’1 de setembre, període d’obertura de La Bassa, la línia d’autobús urbà L15 ampliarà l’horari del seu servei durant més hores i també dies, ja que funcionarà els festius amb la denominació F15.

La línia tindrà una freqüència de 30 minuts tots els dies de la setmana i un recorregut circular, amb inici i fi a la parada de La Bassa - Anella Esportiva. Prestarà servei de 8:30 h a 20:30 h, de manera que queda cobert tot l’horari d’obertura de La Bassa (de 10:00 h a 19:30 h), ja que la primera expedició arribarà a La Bassa 60 minuts abans de la seva obertura (donant servei als casals que arriben uns 45’ abans de la obertura) i la última expedició sortirà de La Bassa a les 20:00h; 30 minuts després del seu tancament.

Venda d’entrades i inscripcions a curses

La venda d’entrades de totes les piscines es pot fer de manera anticipada i a través d’internet. Es podran adquirir tant des d’un telèfon mòbil com des de qualsevol dispositiu electrònic. L’objectiu és reduir les cues d’accés a les piscines en les hores punta, especialment a La Bassa. Les entrades i tota la informació de les piscines municipals es podran trobar als webs respectius: labassa.cat i sabadellpiscines.cat.

Aquest matí, l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés; i la regidora d’Esports, Laura Reyes, han visitat les instal·lacions. L’alcaldessa ha manifestat que

inaugurem una nova temporada d’estiu en aquest equipament totalment renovat perquè els ciutadans i ciutadanes de Sabadell i la comarca en puguin gaudir. No tots els nostres veïns i veïnes poden fer vacances i La Bassa  i piscines són un bon recurs per poder combatre la calor.

Per la seva part, la regidora d’Esports, Laura Reyes, ha afegit que

disposem d’unes piscines de qualitat i d’un equipament com La Bassa que és tot un referent, amb capacitat per donar bon servei i que tothom pugui gaudir.

L’afluència a La Bassa, va arribar al 2018 a superar la mitjana dels darrers 10 anys en 13.672 usuaris, situant-se als 149.0218  banyistes.

Rehabilitació integral de La Bassa

La rehabilitació integral de La Bassa, que fa 30 anys que funciona, es va iniciar al juliol del 2016 i, a hores d’ara, es pot dir que s’ha acabat completament.

Els treballs van permetre renovar les platges, el revestiment del vas, el sistema de filtració i altres espais complementaris, amb una inversió de 2,8 milions d’euros. Durant l’execució de les obres de les platges i del revestiment del vas, es van desmuntar els tobogans grans que es trobaven dins l’àmbit de l’obra. La proposta inicial era tornar-los a muntar per actualitzar-los més endavant, però finalment es va optar per la instal·lació de nous tobogans, perquè després de 30 anys de funcionament s’havien anat deteriorant a causa del seu ús i de la seva exposició a la intempèrie i, fins i tot, van quedar fora de la normativa vigent.

Per aquest motiu, l’any passat es van instal·lar tobogans aquàtics completament nous: un d’uns 60 metres de llargada i un altre parcialment tancat de 61 metres de llargada, que fa un “loop” a la part superior. A més, d’un nou tobogan infantil format per una plataforma elevada, una escala d’accés, un tobogan doble frontal de traçat rectilini, i un tobogan bilateral de traçat curvilini.

També es va aprofitar per millorar l’eficiència de la instal·lació, renovant les bombes i part del sistema hidràulic per d’altres amb prestacions superiors i es va pavimentar tota la zona, des de les platges de l’entorn de la piscina fins al peu de les escales d’accés als tobogans.

Les obres de rehabilitació de La Bassa, a més, van incloure la reparació del col·lector, renovar el vas de La Bassa amb la impermeabilització de  totes les juntes constructives, refer el paviment de la passera que travessa La Bassa i el camí transversal de la zona de gespa.

Les darreres obres que s’han dut a terme ha estat la construcció dels dipòsits per a la recollida d’aigua al perímetre de La Bassa i la recirculació de l’aigua, en el reforç dels ponts de la passera i en la renovació i impermeabilització de l’illa de La Bassa.