PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Sabadell organitza una jornada sobre el nomenclàtor

Sabadell organitza una jornada sobre el nomenclàtor

El divendres es tractarà El valor patrimonial del nomenclàtor i hi intervindran Vicenç Villatoro, escriptor i periodista; Salvador Cardús, sociòleg i escriptor, i Montserrat Duch, catedràtica d'Història contemporània de la Universitat Rovira i Virgili (URV). L’objectiu d’aquesta sessió és plantejar les idees que des del camp de la filosofia, la sociologia o la història permeten entendre què és un nomenclàtor i el valor que té per a la comunitat ciutadana.

L’endemà hi haurà dues sessions diferents. La primera part es dedicarà a La Llei de la memòria històrica i el posicionament historiogràfic i s’iniciarà amb una ponència sobre “El memorial democràtic”, a càrrec d’Oriol Dueñas, historiador i tècnic del Memorial Democràtic, i una segona part dedicada a “Memòria, història i nomenclàtor”, amb els historiadors Josep Abad, Angelina Puig i Francesc Vilanova.

A la segona part hi haurà l’apartat dedicat a El nomenclàtor de Sabadell, en què primerament s’exposaran “Exemples d’altres ciutats”, amb Jesús Romero, cap del servei d’informació Geogràfica i Població de l’Ajuntament de Terrassa, i Ricard Vinyes, comissionat de Programes de Memòria de l’Ajuntament de Barcelona. I, seguidament, serà el torn de tractar “El nomenclàtor dels nostres carrers: la necessitat d’una revisió”, amb Josep Maria Benaul, historiador; Josep Ache, periodista, i Jordi Serrano, historiador i rector de la UPEC.

La jornada s’ha organitzat en el marc de reflexió sobre la memòria històrica i dins del grup de treball sobre el nomenclàtor, integrat per Amical de Mauthausen, CCOO-Vallès Occidental, Centro Cultural de Torre-romeu, Fundació Bosch i Cardellach, Òmnium Cultural de Sabadell, UES, Universitat Popular de Sabadell i Sabadell per la República.

Tant l’Ajuntament com les entitats que hi col·laboren conviden els ciutadans a participar en aquesta jornada, pensada per reflexionar sobre el nomenclàtor, el seu paper patrimonial i els valors que conté.

Programa