PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Un Punt Lila donarà atenció i suport davant conductes sexistes o LGTBIfòbia durant la Festa Major, a l’eix Macià

Un Punt Lila donarà atenció i suport davant conductes sexistes o LGTBIfòbia durant la Festa Major, a l’eix Macià

El Punt Lila s’instal·larà divendres, dissabte i diumenge de Festa Major, des de les 10 del vespre fins a les 4 de la matinada. L’espai, a més de donar atenció davant una situació de violència, serà un punt d’informació i orientació per promoure una celebració lliure de sexisme.

Durant la presentació, avui, de la campanya, la regidora de Drets Civils i Gènere, Míriam Ferràndiz, ha destacat que

“l’eslògan Només Sí és Sí vol posar l’accent en la importància del consentiment i les seves diverses manifestacions. Amb aquesta campanya es vol fer una crida a la coresponsabilitat de tothom per eradicar tot tipus de comportaments sexistes, que ens impedeixin gaudir i transitar pels espais d’oci i de festa amb total llibertat”.

Per la seva part, la regidora de Cultura, Montserrat Chacon, ha recordat que és la tercera edició d’aquesta iniciativa i ha afegit que

“volem amb aquesta campanya defensar el caràcter inclusiu i respectuós de la festa, des de la coresponsabilitat i la implicació col·lectiva”.

Dispositius preventius

D’altra banda, als espais de concerts, un equip itinerant d’educadores, integrat per 8 professionals especialitzades recorrerà els àmbits més freqüentats per adolescents i joves amb l’objectiu de generar ambients de respecte entre les persones i amb l’entorn i també per reduir els riscos associats al consum d’alcohol o altres drogues.

Com a part del dispositiu preventiu, la Creu Roja Joventut de Sabadell instal·larà l’estand de Som Nit, amb informació i, si escau, consell i material d’informació i prevenció. Així mateix al costat del parc de Catalunya, hi haurà dos punts d’assistència sanitària que, a part de primeres cures oferirà, si cal, atenció psicològica.

El regidor de Salut, Ramon Vidal, considera que

“aquests dispositius estan orientats sobretot a la població jove amb l’objectiu de generar ambients respectuosos entre les persones i l’entorn, com també per reduir els riscos associats als consums d’alcohol o altres drogues”.

Altres accions

Per actuar de manera efectiva i eficient davant una possible agressió sexista durant la festa, s’ha establert un protocol en què es descriuen les pautes bàsiques a seguir pels diferents serveis d’atenció implicats. D’altra banda, s’ha editat material divers de sensibilització, com ara adhesius, polseres, targetes informatives o cartells, que durant la celebració es distribuiran als diferents espais d’oci, principalment els destinats al públic jove.

Així mateix, durant la Festa, el col·lectiu Biterna impartirà un taller d’autodefensa feminista per a dones. Serà dissabte, 8 de setembre, a Ca l’Estruch. Es tracta d’un taller per a l’apoderament de les dones, on es realitzarà un tastet de recursos físics i emocionals per defensar-se davant una agressió masclista en qualsevol situació, però especialment al carrer o en un context d’oci. Cal inscripció prèvia.