PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

El plenari del procés participatiu de la Festa Major es reuneix i deixa enllestida la programació d’enguany

El plenari del procés participatiu de la Festa Major es reuneix i deixa enllestida la programació d’enguany

Durant la sessió, un representant de cadascuna de les quatre comissions de què consta aquest procés va destacar els aspectes que han anat treballant i també com es plasmen en la convocatòria d’aquest any. Els membres de la taula van repassar les novetats i el programa complet de cara als propers 7, 8, 9 i 10 de setembre propers.

Finalment, Serracant va aprofitar l’avinentesa per anunciar el nom de la pregonera d’enguany, que serà la periodista i escriptora sabadellenca Gemma Ruiz, autora d’Argelagues, una novel·la basada en la vida entorn del passat tèxtil a la nostra ciutat.

Un procés participatiu amb 9 reunions i 45 persones col·laborant-hi

Amb la trobada plenària d’ahir, aquest any han sigut 9 les reunions que s’han mantingut des del novembre fins ara, en les quals han participat un total de 45 persones. La feina s’ha estructurat, com l’any passat, a partir de les idees plantejades en el si de 4 comissions: la de Cultura Popular i Tradicional, la de Programació, la de Territori i la de Comunicació. Aquests són els quatre eixos sobre els quals es va decidir que calia fer èmfasi per donar més coherència a la Festa Major de Sabadell.

Montserrat Chacon va afirmar que

al llarg de tot el curs hem pogut treballar plegats i aconseguir que la gestió de la Festa Major sigui més compartida i participada amb les entitats, tal com ens vam proposar a l’inici d’aquest procés”. I va afegir que “aquest model permet enriquir la festa gràcies a la col·laboració entre ciutadans, entitats i membres del consistori.

Finalment, la regidora va anunciar que passada la Festa Major tindrà lloc el darrer plenari, que servirà per valorar la festa d’enguany i que tindrà dos objectius: ampliar la programació de la esta Major següent i continuar treballant per consolidar encara més el model participatiu. També es constituirà el plenari del procés per a l’any 2019.

El programa de la Festa Major d’enguany es farà públic el dimarts 24 de juliol, a les 7 de la tarda, a la Casa Duran. Representants d’entitats i patrocinadors podran compartir de primera mà les novetats de la programació mentre entitats de cultura popular locals actuaran a la placeta del Pedregar des de les 6 de la tarda.

Maties Serracant va felicitar totes les persones que han participat en el procés participatiu i els va agrair la feina feta. I va destacar que

hem trobat un model en què ens sentim còmodes i creiem que és molt positiu. La Festa Major queda reforçada gràcies a la mirada i a les aportacions que fan totes les persones que amb interès per la ciutat ajuden a pensar la Festa Major.