PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Els cicles de l’Estruch continuen en efervescència

Microteatre d’humor, al bar

El dijous i el dissabtes, i com a activitat gratuïta, l’art s’acosta a la taules on el públic seu i degusta menjar i/o beguda. És art de proximitat, desinhibit, innovador, divertit, reflexiu, juganer i eclèctic. El dijous 31 de maig, a les 9 del vespre, tindran lloc sessions de microteatre amb humor a càrrec de David González (Aye), un autèntic crac del llenguatge i de les imatges insòlites i divertides.

Els museus de participació comunitària, al bar

Els museus també tenen la possibilitat de convertir-se en un espai de trobada, on la comunitat local pugui esdevenir creadora i consumidora de cultura. El divendres 1 de juny, per emmarcar aquesta proposta, Mònica Molina parlarà de museus participatius i de cocreació, alhora que comentarà el cas d'un museu basat en la participació comunitària.

El Cafèestruch és una cita quinzenal en què els artistes en residència que viuen a Ca l’Estruch comparteixen una estona de cafè amb les persones que hi participen. Normalment es programen cafès temàtics en què es convida alguna personalitat que explica un projecte, una proposta o una idea; i d'altres, és un espai on simplement conversar sobre l'art, sobre el temps o sobre el cafè en si. 

Circ en família

El dissabte 2 de juny, a les 11 del matí, tindrà lloc una nova sessió de Circ en Família, una activitat que permet que infants i adults experimentin plegats què significa ser un artista enmig de la pista. Amb l’ajut i el guiatge d’autèntics professionals, poden conèixer diferents tècniques: acrobàcia, jocs malabars, trapezi i pal xinès, entre altres. Aquest aprenentatge no només implica posar-hi molt d’esforç, sinó també concentració i capacitat de treballar en equip. Realitzada en col·laboració amb l’Associació Tub d’Assaig, l’activitat ensenya el més elemental de les tècniques circenses d’una manera divertida i participativa. L’activitat costa a 5 € per família.

El col·lectiu Mos Maiorum en residència tècnica

D’altra banda, el col·lectiu Mos Maiorum, i concretament Alba Valladaura, són artistes vinculats a l’Estruch, on han creat bona part dels seus espectacles. Aquest juliol estrenaran el nou espectacle Gentry, la ciutat en vena al festival Grec de Barcelona després de fer residència a Ca l’Estruch del 29 de maig al 2 de juny.

Mos Maiorum és un col·lectiu de teatre format el setembre del 2015 per Alba Valldaura, Mariona Naudin i Ireneu Tranis. Van estrenar la primera peça de teatre documental al Festival TNT 2016, amb la producció de l’Antic Teatre i coproducció del CAET. La problemàtica de la frontera sud d’Espanya com a eix temàtic i el llenguatge propi van suscitar un gran interès.

A Gentry, la ciutat en venda, Mos Maiorum continua aprofundint en la tècnica del verbatim (crear un dramatúrgia a partir d’entrevistes i gravacions sonores). En aquest segon espectacle del col·lectiu els intèrprets també escolten en directe els testimonis recollits i els reprodueixen posant-los el cos i la veu.