PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

La qualitat pedagògica i l’atenció als infants, prioritats del nou contracte de gestió de les escoles bressol municipals

La qualitat pedagògica i l’atenció als infants, prioritats del nou contracte de gestió de les escoles bressol municipals

El plantejament d’aquest contracte respon a la voluntat de prioritzar la qualitat de l’atenció als infants i el projecte pedagògic dels centres, així com d’impulsar uns menjadors més ecològics i sostenibles. En canvi, quedarien desestimades, per exemple, les propostes que rebaixin el preu de licitació en més d’un 4%, per considerar que podrien anar en detriment de la qualitat del servei.

Entre les novetats que incorpora el nou plec de condicions destaquen mesures per equiparar el salarial dels tutors i tutores i del personal d’atenció a infants amb necessitats educatives específiques. Alhora, es manté una assignació salarial a tot el personal docent per sobre del que marca el conveni d’aplicació del sector.

La voluntat del Govern municipal d’avançar cap a uns menjadors escolars més ecològics i sostenibles es veurà també reflectida al nou concurs, ja que es marca uns determinats requisits pel que fa a la incorporació habitual d’aliments ecològics, concretament amb la presència setmanal de carn, llegums i làctics, i amb la presència de productes frescos i proximitat en un màxim de 60 quilòmetres, i de temporada als menús. També s’aposta per la incorporació de de productes ecològics en les tasques de neteja.

Responsabilitat social i limitació del benefici industrial

El plec de condicions vol afavorir la participació de diferents agents, preferentment entitats del tercer sector, sense afany de lucre i que treballin sota criteris d’inclusió i cohesió social i evitar situacions de monopoli del servei per part de grans empreses.

És per això que el servei s’ha distribuït en 4 lots, amb un màxim de 2 lots per adjudicatari i, per tant, garantint que com a mínim hi hauria dos prestadors del servei. D’altra banda, també es limita el benefici industrial a un màxim del 5%.

Onze escoles bressol i més d’un miler d’alumnes

El nou concurs té com a objecte la prestació integral d’un servei que ha de donar resposta a les necessitats d’infants d’entre 0 i 3 anys i les seves famílies, en una etapa en què el més important és l'adequat desenvolupament de les capacitats del nen o nena, garantint alhora l’equitat i la igualtat d’oportunitats entre tots els infants. 

Sabadell compta amb 11 escoles bressol municipals distribuïdes per tota la ciutat i que escolaritzen més d’un miler d’alumnes. Són l’Andreu Castells, Arraona, Calvet d’Estrella, Can Llong, Can Puiggener, Creu Alta, el Vapor Buxeda Nou, Espronceda, Joan Montllor, Joaquim Blume i la Romànica.

L’Ajuntament, com a titular de les escoles bressol municipals, garantirà la prestació del servei en els termes establerts al nou contracte per mitjà d’un sistema de seguiment i control que portaran a terme els serveis tècnics municipals.