PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

 

CA EN ES
       
Open Data Apps de la ciutat APP Ajuntament

Iniciatives de promoció del vehicle elèctric al Vallès

La Fundació ASCAMM, amb seu al Parc Tecnològic del Vallès (Cerdanyola), ha participat en el projecte CENIT VERDE de Seat, un programa de recerca dedicat a l’estudi i desenvolupament de tecnologies que facilitin el Vehicle elèctric a Espanya.

Aquest projecte ha durat 4 anys i ha comptat amb l’aportació de 16 empreses, 14 organismes públics de diferents àmbits i la col·laboració de més de 800 professionals.

Liderat pel Centre Tècnic de Seat i amb el suport del Ministeri d’Economia i Competivitat a través del Centre pel Desenvolupament Tecnològic Industrial (CDTI), ha comptat amb la presència activa d’empreses com Cegasa, Cobra, Endesa, Iberdrola, Lear o Siemens.

La participació s’ha centrat en tres àmbits:

  • La recerca i desenvolupament de sistemes de magatzematge d’energia (bateries).
  • La recerca i desenvolupament de sistemes de tracció elèctrica per PHE/EV.
  • La integració de la càrrega del vehicle elèctric en el sistema elèctric.

Així mateix, la Fundació ASCAMM ha donat suport a l’empresa vallesana AIA en la recerca per al restabliment de la xarxa utilitzant les bateries del vehicle elèctric connectades a la xarxa, mitjançant el desenvolupament de potents algoritmes bastats en la intel·ligència artificial.

D’altra banda, el proper mes de setembre, està prevista la inauguració del Taller de Quintana, al municipi de Sta. Perpètua, que serà un nou Centre de formació inscrit en un projecte que lidera l’Ajuntament de Sta. Perpètua, per la creació d’una plataforma de desenvolupament del vehicle elèctric de la Riera de Caldes.

En aquest projecte, col·laboren els Ajuntaments de Sentmenat, Palau-Solità i Plegamans, Polinyà i La Llagosta, la Fundació privada Ascamm, el Gremi de Reparació d’Automòbils de Sabadell i Comarca, el Gremi d’Electricistes de Sabadell i Comarca, el Centre Metal·lúrgic i l’Associació Promotora del Vehicle Elèctric (Volt Tour).

L’objectiu del projecte és crear una xarxa pública-privada per promoure la incorporació i adaptació del teixit industrial i els perfils professionals de la Riera de Caldes al desenvolupament del vehicle elèctric.