PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

 

CA EN ES
       
Open Data Apps de la ciutat APP Ajuntament

Sabadell aconsegueix recollir 5.024 envasos en la Campanya “Reciclar té recompensa”

El Consorci de Residus del Vallès Occidental ha recollit més de 23 mil envasos amb els contenidors intel·ligents que es van col·locar a sis municipis durant els mesos de març i abril. A Sabadell van estar instal·lats al Mercat Central i al Mercat de la Creu Alta.  Amb l’activitat “Reciclar té recompensa”, els contenidors donaven un punt per cada envàs dipositat per a que els ciutadans ho poguessin bescanviar per regals sostenibles.

En total s’han recollit més de 628 quilos d’envasos entre els municipis de  Terrassa, Viladecavalls, Castellar del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda, Palau-solità i Plegamans i Sabadell. Sabadell ha estat la ciutat on més envasos s’han recollit (5.024) seguit per Terrassa amb 4.843 envasos i Santa Perpetua amb 4.020. 

Tal com ha assenyalat, Joan Fresno, responsable tècnic del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental, ha destacat que “la voluntat d’aquesta campanya ha estat i és sensibilitzar la població de la importància de reciclar, però sobretot en la necessitat de fer-ho bé”. I ha afegit: “hem volgut incidir tant en la quantitat com en la qualitat de la gestió dels residus i fer-ho des de tots els àmbits que tenen a veure en la seva gestió: des de la compra, la cuina, la separació, la recollida i el tractament”.

Dels regals sostenibles, l’embolcall per l’esmorzar ha estat el regal més demanat, amb 95 peticions. Aquest embolcall permet eliminar el paper d’alumini i per tant reduir la generació d’aquest residu. També es destacable la sol·licitud de 32 compostadors, que s’aconseguia aportant 200 envasos. També s’han demanat pastilles de sabó fet amb oli reciclat, sacs de compost o bosses per anar a comprar el pa, entre d’altres.