PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

 

CA EN ES
       
Open Data Apps de la ciutat APP Ajuntament

L'Ajuntament de Sabadell assisteix al comitè tècnic de la Red Española de Ciudades Inteligentes

Es tracta de la tercera reunió d’aquest òrgan de caràcter tècnic, i la primera que té lloc després de la constitució d’aquesta xarxa de ciutats, el passat 27 de juny a Valladolid, de la qual l’Ajuntament de Sabadell és membre fundador. 

Actualment de la xarxa en formen part 25 ciutats: Alacant, Barcelona, Burgos, Càceres, Castelló, Còrdova, la Corunya, Guadalajara, Osca, Logronyo, Lugo, Madrid, Màlaga, Múrcia, Palència, Pamplona, Rivas-Vaciamadrid, Sabadell, Salamanca, Santander, Segòvia, València, Valladolid, Vitòria i Saragossa. En aquests moments, la presidència de l’associació l’exerceix l’alcalde de Santander.

El comitè ha servit per posar en comú la tasca realitzada en els darrers mesos pels 5 grups de treball en què s’organitza la Xarxa: Innovació social, Mobilitat, Energia, Govern, Economia i Negocis, i Medi Ambient. Actualment l’Ajuntament de Sabadell forma part de tots els grups de treball, excepte el d’Innovació social.

Entre les actuacions més significatives del comitè tècnic, destaquen l’elaboració d’un model d’ordenança de transparència, la creació d’una targeta unificada per recarregar vehicles elèctrics i la posada en comú d’experiències de les ciutats membres quant a utilització de la realitat augmentada, plecs i ordenances en l’àmbit de l’eficiència energètica i l’enllumenat públic, així com aplicacions tecnològiques per augmentar la interacció entre els ciutadans i l’administració municipal.

Red Española de Ciudades Inteligentes (RECI)

La RECI va començar a gestar-se fa un any i mig amb la signatura del “Manifest per les Ciutats Intel·ligents. Innovació per al progrés”, amb la finalitat de crear una xarxa oberta per propiciar el progrés econòmic, social i empresarial de les ciutats a través de la innovació i el coneixement, prestant especial atenció a les tecnologies de la informació i la comunicació. Els objectius que persegueix la Xarxa són els següents:

-         Promoure i desenvolupar nous coneixements i avenços tecnològics orientats a millorar la qualitat de vida dels ciutadans i oferir serveis públics més eficients.

-         Impulsar els avenços tecnològics i projectes desenvolupats per les ciutats, a més d'atraure fluxos d'informació i afavorir la seva transformació en coneixement, per passar de models tradicionals a altres basats en el coneixement.

-         Promoure la transferència de tecnologia, impulsant la cooperació entre administracions, empreses i agents del sistema d'innovació, en programes basats en l'economia del coneixement.

-         Possibilitar la participació i integració en xarxes similars d'àmbit internacional.

-         Potenciar les estratègies d'intel·ligència col·lectiva com a metodologia per augmentar la prosperitat i competitivitat local.

-         Desenvolupar sinergies i estratègies conjuntes d'innovació urbana intel·ligent, de manera que la gestió municipal se'n pugui beneficiar.

-         Promoure polítiques de foment de l'ocupació que afavoreixin el desenvolupament del sector empresarial i laboral dels entorns dels municipis.

-         Potenciar la creació d'infraestructures més eficients que integrin les noves tecnologies en l'àmbit urbà.