Assistim al llançament de la City Protocol Society
El dia 31 de gener de 2017 va tenir lloc a Vilanova i la Geltrú la jornada de llançament del Capítol Català de la City Protocol Society enfocada als ajuntament i diputacions, una organització sense ànim de lucre per a la innovació i col·laboració entre ciutats en la recerca de solucions i plataformes d’innovació en benefici dels ciutadans i la seva qualitat de vida.
En aquesta primera fase del capítol català la Generalitat ha convidat a participar una trentena de ciutats catalanes que han destacat per les seves iniciatives en el camp de la innovació, entre elles Sabadell.
L’objectiu d’aquesta organització és establir protocols de millors pràctiques per transformar més acceleradament les ciutats cap a ciutats intel·ligents anomenats City Protocols, a partir del coneixement i les experiències que es poden analitzar a nivell mundial, amb la idea que esdevinguin estàndards o normes. D’aquesta manera s’accelera la replicació de solucions d’una ciutat a una altra i s’evita haver de “re-inventar la roda” a cada ciutat en el moment de implementar una nova tecnologia o procediment.
La primera línea de treball que s’ha marcat el capítol català és en el camp de les plataformes digitals de gestió urbana amb un èmfasi especial en les plataformes de codi obert com ara Sentilo.
Està formada per una comunitat de confiança de ciutats, corporacions, institucions i centres educatius. El fet que compti amb més de cinquanta adhesions, entre elles les de Seül, Dublín, Bristol, Buenos Aires, Quito, Hèlsinki, Busan, Torino, Lyon, Amsterdam, Derby i Yokohama; companyies com ara CISCO, Capgemini, GdF, INDRA, IBM, HP, Schneider i Microsoft, i centres de recerca com ara U Chicago, University at Albany, Younsei University, Rutgers University, IESE, ESADE, London School of Economics (LSE), permetrà arribar més ràpidament a les millors solucions degut a l’establiment de sinèrgies a nivell internacional i a l’experiència en projectes de l’àmbit de les ciutats intel·ligents.
Les ciutats que en vulguin ser membres, tindran accés a tallers i formació, publicacions, equips de treball, participació en projectes europeus i desenvolupament d’iniciatives basades en la tecnologia per millorar la qualitat de la vida urbana. Per aquest motiu, l’Ajuntament de Sabadell valorarà l’adhesió en aquesta xarxa, tot i que hi ha la possibilitat de participar en els grups de treball sense haver signat l’acord d’adhesió.
Aquesta jornada va ser organitzada per la Secretaria de Telecomunicacions Ciberseguretat i Societat Digital de la Generalitat de Catalunya que també és responsable de la gestió de la xarxa Catalonia Smartlab de la que l’Ajuntament de Sabadell formarà part.