L’Ajuntament de Sabadell i VIMUSA assessoren energèticament als veïns de Can Llong, en el marc del projecte DOF
En motiu de la finalització del projecte District of Future (DOF), es va completar, el passat 22 d’octubre, l’última fase de la monitorització i assessorament energètics dels que s'han beneficiat els veïns de Can Llong IV.
El DoF és un projecte finançat pel 7è programa marc de la Unió Europea, que va finalitzar a finals del mes d’octubre, on una de les tres ciutats pilot ha estat Sabadell.
Dijous 20 d'octubre es va fer una sessió informativa per als veïns de Can Llong IV al centre cívic del barri, on es van presentar els resultats agregats dels consums energètics monitoritzats, amb recomanacions generals. El dissabte 22 d’octubre es va instal·lar una carpa informativa sobre estalvi energètic a l’Avinguda Estrasburg, oberta a tots els veïns i veïnes del barri, i on es va assessorar energèticament prop de 50 veïns. Els tècnics municipals i de VIMUSA van presentar els resultats del projecte i van fer unes recomanacions generals per reduir el consum energètic dels habitatges.
Els veïns que han participat activament en el projecte al llarg d’aquests tres anys, en el marc d'aquestes jornades de difusió, van rebre un informe individual amb les seves dades de consum monitoritzades en el DoF, l’estalvi energètic que han assolit respecte l’any anterior i l’estalvi potencial per canvi de tarifa per discriminació horària. En aquest informe van rebre també altres dades com: el seu promig diari de consum elèctric, el consum per persona, per superfície, el cost d’aquest consum, les emissions de CO2, la corba de consum, entre d’altres. Així es completa l’assessorament que havien rebut durant el primer semestre de l’any, amb el lliurament d’un “kit” d’eficiència energètica per cada veí, que incloïa bombetes eficients, programadors o regletes per controlar els consums, entre d’altres aparells. Els veïns que, tot i no haver-hi participat van estar interessats en el projecte, rebran una còpia de l’informe amb les dades agregades amb totes les recomanacions generals per estalviar energia a les seves llars.
En els darrers mesos del projecte, els veïns de Can Llong IV han rebut uns butlletins digitals dins la campanya d’estalvi energètic amb consells, informacions i novetats respecte la nova cultura energètica. Per exemple, un comparador de tarifes elèctriques, recomanacions per estalviar, l’accés a una plataforma de dades de consums dels propis pisos monitoritzats, guia de com trobar els consums ocults, i d’altres.
Amb aquesta activitat del passat dissabte, es dona per finalitzat el projecte que ha tingut una durada de tres anys. Els resultats obtinguts han estat satisfactoris, l’estalvi real obtingut a Can Llong IV l’any 2016 respecte el 2015 ha estat del 7%, i s’espera elaborar un pla d’acció a partir d’aquests resultats així com acordar amb la resta de socis la possibilitat de continuar fent servir i perfeccionar les eines de planificació energètica multiedifici un cop finalitzat el projecte.