En el marc del projecte DoF, l’Ajuntament de Sabadell i VIMUSA col·laboren en l'assessorament energètic dels veïns de Can Llong
En motiu de la finalització del projecte District of Future (DOF), es completa l'última fase de la monitorització i assessorament energètics dels que s'han beneficiat els veïns de Can Llong IV. En aquest cas, el proper dissabte 22 d'octubre, l'Ajuntament de Sabadell i VIMUSA instal·laran un punt informatiu on els veïns de Can Llong rebran recomanacions generals per reduïr el consum energètic dels habitatges.
El DoF és un projecte finançat pel 7è programa marc de la Unió Europea, que finalitza a finals del mes d’octubre, on una de les tres ciutats pilot ha estat Sabadell.
Es farà una primera convocatòria dijous 20 d'octubre al vespre tancada als veïns de Can Llong IV al centre cívic del barri, on es presentaran els resultats agregats dels consums energètics monitoritzats, amb recomanacions generals. La segona convocatòria serà oberta a tot el barri, el dissabte 22 d’octubre a l’Avinguda Estrasburg, 59, de 11 a 14 hores, just a l'exterior del portal d'entrada del bloc d'habitatges. Els tècnics municipals i de VIMUSA faran una presentació amb recomanacions generals per reduir el consum energètic dels habitatges.
En paral·lel, en el marc d'aquesta jornada de difusió, per part dels tècnics municipals de Sostenibilitat i VIMUSA s'ofereix als veïns de Can Llong IV un assessorament personalitzat, en què rebran un informe individual amb les seves dades de consum monitoritzades en el DoF, l’estalvi energètic que han assolit respecte l’any anterior i l’estalvi potencial per canvi de tarifa per discriminació horària. En aquest informe rebran també altres dades com: el seu promig diari de consum elèctric, el consum per persona, per superfície, el cost d’aquest consum, les emissions de CO2, la corba de consum, entre d’altres.
En els darrers mesos del projecte, els veïns de Can Llong IV han rebut uns butlletins digitals dins la campanya d’estalvi energètic amb consells, informacions i novetats respecte la nova cultura energètica. En són exemples; un comparador de tarifes elèctriques, recomanacions per estalviar, l’accés a una plataforma de dades de consums dels propis pisos monitoritzats, guia sobre com trobar els consums ocults, i d’altres.
Amb aquesta activitat del proper dissabte, es donarà per finalitzat el projecte que ha tingut una durada de tres anys. Els resultats obtinguts han estat satisfactoris i s’espera elaborar un pla d’acció a partir d’aquests resultats així com acordar amb la resta de socis la possibilitat de continuar fent servir i perfeccionar les eines de planificació energètica multiedifici un cop finalitzat el projecte.