PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT

 

CA EN ES
       
Open Data Apps de la ciutat APP Ajuntament

La mina del Ripoll omple la piscina de la Bassa i la piscina de Ca n’Oriac i suposa un gran estalvi d’aigua potable

L’any 2008, i aprofitant les millores que es van fer a les instal·lacions de tractament d’aigua no apte per al consum humà, amb motiu de l’episodi de sequera que es patia, es va començar a omplir les piscines municipals amb aigua procedent de la mina del Ripoll.
Aquest any, novament, s’han omplert amb aigua tractada de la mina del Ripoll, la piscina de la Bassa, amb una capacitat de 7.000 m3, i la piscina de Ca n’Oriac, amb una capacitat de 600 m3. A més al recinte de la Bassa es rega la gespa amb aquesta aigua (uns 12.000 m3/any), durant tot l’any.
Tal i com ha puntualitzat el regidor de Sostenibilitat i Gestió d’Ecosistemes, Lluís Monge, “les altres piscines municipals no es poden omplir amb aquesta aigua perquè encara no hi arriba la xarxa de distribució d’aigua reutilitzada. El desplegament del Pla Director d’utilització d’aigües externes a la xarxa de distribució d’aigua potable de Sabadell 2014 – 2024, aprovat al Ple municipal del passat mes de maig, permetrà en el futur que la totalitat de les piscines municipals s’omplin amb aigua procedent de la xarxa d’aigua regenerada o aigua no apta per al consum humà, degudament tractada. Avui, però, ja podem dir que s’estalvien uns 19.600 m3 d’aigua potable”.
L’aigua de la mina del Ripoll prové de l’aqüífer al·luvial del Ripoll i per contaminació natural té massa presència d’elements químics com a ferro i manganès. Per això, al 2007, a part de millorar-ne la captació es va millorar el tractament de l’aigua per a poder-la transformar en aigua apte per al consum humà. Un cop captada, l’aigua de la mina es fa passar per dos filtres de sorra de sílex i antracita i un filtre d’hidròxid fèrric granular, per depurar l’aigua, posteriorment es fa passar l’aigua per un sistema de tractament d’ultraviolats per tal d’eliminar la contaminació biològica que pugui dur i s’envia a un dipòsit de 100 m3 en què s’hi afegeix hipoclorit per estabilitzar-la. Amb aquest tractament s’aconsegueix una aigua apte per omplir les piscines municipals.
Abans de començar a omplir les piscines la Companyia d’Aigües de Sabadell realitza una analítica completa de l’aigua tractada per assegurar que es compleixen els límits fixats per normativa, pel qual s’estableixen els criteris sanitaris de la qualitat de l’aigua de consum humà. Finalment, és el Servei de Salut qui autoritza l’ús d’aquesta aigua per omplir les piscines.