PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Consum responsable

Apunta’t al consum sostenible: tecnologies, roba, complements i altres

novetat
 
A qui s'adreça:
Alumnat de 2n cicle d'ESO, batxillerat, formació professional i escoles d'adults.
 
Descripció:

L’actual model econòmic, basat en “produir, utilitzar i tirar”, ha afavorit el desenvolupament d’un estil de vida i uns hàbits de compra i consum que afavoreixen la insostenibilitat del model. En l’actualitat s’impulsa una transició cap a un model de consum més sostenible, cap a una economia circular que es basa en aprofitar els recursos al màxim (reaprofitant el major temps possible els materials, l’aigua o l’energia) i reduir la generació de residus al mínim, amb un impacte ambiental i social positiu.

Consell Comarcal Apunta t al consum sostenible tecnologies roba complements i altresPer fer possible aquest canvi, és necessari modificar la manera de consumir, els criteris de compra, l’accés a serveis com si fossin productes… Treballar amb el jovent aquests conceptes, en tant que actuals i futurs consumidors, és un element clau perquè hi juguin un rol proactiu.
En aquest taller es treballa amb activitats reflexives, participatives i de gammificació, ajustades al grup, per tal de compartir i analitzar alternatives de vida i consum.

Objectius:
- Reflexionar sobre l’impacte ambiental del consum i la importància del consum sostenible.
- Posar en valor conceptes relacionats amb nous estils de vida i hàbits de consum (reutilitzar, consum compartit o col·laboratiu, renovar, reparar…).
- Identificar accions i nous hàbits que es poden posar en pràctica a l’hora de comprar i consumir, posant l’èmfasi en productes de consum prioritari pel jovent.
- Plantejar l’augment d’un consum més sostenible a través de petits canvis i un procés progressiu.
- Per a cursos superiors a 4t d’ESO: aprofundir en conceptes de sostenibilitat i exemples del mercat de productes i serveis amb criteris sostenibles, ecoetiquetes, certificats, acreditacions socials i mediambientals segons sectors...

Competències clau:
- Competència ciutadana
- Competència emprenedora
- Competència personal, social i aprendre a aprendre

Desenvolupament:
Durada: entre 1:30 h i 2 h
Cos: gratuït
Observacions: reserves limitades
 
Inscripció:
En aquest enllaç
 
Informació:
Consell Comarcal del Vallès Occidental  
Correu electrònic: ccvoc.activitats@ccvoc.cat
Telèfon: 93 727 35 34 
 
Organització:
Consell Comarcal del Vallès Occidental 
 

Imprimeix Correu electrònic