PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Oficis

La fusta i les noves tecnologies aplicades a l'ofici de fuster

apsA qui s'adreça:
Alumnat d'ESO

Descripció:
L'activitat promou l'apropament al món de la fusta de la mà del Gremi de la Fusta de Sabadell i Comarca i de l'alumnat i del professorat del Departament de fusta i moble de l'Institut Escola Industrial de Sabadell.
A través d'aquesta activitat d'aprenentatge i servei es pretén que l'alumnat de ESO pugui conèixer la fusta i els seus processos, des del bosc, passant per la fàbrica, fins als mobles que utilitzem cada dia i despertar la vocació per l’ofici de fuster.
 
L'activitat s'emmarca dins del programa “JO VULL SER FUSTER/A 4.0” organitzat per el Gremi de la Fusta de Sabadell i l'Institut Escola Industrial, amb la col·laboració del programa Ciutat i Escola. Consta de diverses accions per tal que l'alumnat conegui aquesta professió: 
  1. La fusta: origen i processos. Introducció i visualització d'un vídeo amb l'explicació del procés, des del bosc fins a l'elaboració dels productes finals, que ajudarà els alumnes a descobrir aquesta professió.
  2. Disseny. L'alumnat, acompanyats per un professor de l’Institut Escola Industrial, dibuixarà una peça utilitzant un programa de disseny assistit per ordinador (CAD 3D).
  3. Mecanització automàtica. L'alumnat, acompanyat per un professor, coneixerà de primera mà com és un centre de mecanització CNC i observarà com s'utilitza aquesta tecnologia per la mecanització de les peces.
  4. Mecanització manual. L'alumnat, acompanyat per diversos professors i alumnes d’FP col·laboradors de l’Institut Escola Industrial, realitzarà diverses tasques de mecanització manual.
  5. Muntatge i acabat. Pràctica manual on l'alumnat acompanyat per diversos professors i alumnes d’FP col·laboradors de l’Institut Escola Industrial, realitzaran l’encolat de peces.

Objectius:
- Despertar vocacions entre els alumnes, donar a conèixer els estudis de Formació Professional del sector de la fusta i captar futurs professionals per aquest àmbit.
- Apropar-se a l'ofici de fuster i entendre el procés de com s'arriba de la matèria primera a l'elaboració dels mobles i dels productes de fusta.
- Comprendre l'ús de la tecnologia en l'ofici de fuster.
- Participar activament en la construcció d'una peça de fusta.

Competències clau:
- Competència ciutadana
- Competència digital
- Competència personal, social i aprendre a aprendre
 
Desenvolupament:
Data de realització: dijous 20 de març de 2025
Horari: a concretar
Durada: 3 hores
Nombre d'alumnes: 1 grup classe
Lloc de realització: tallers i aules tècniques del Departament de Fusta i Moble de l'Institut Escola Industrial, c. de Calderón, 56
Cost: gratuït
Observacions: l'alumnat de l'Institut Escola Industrial col·laborarà i ajudarà a l'alumnat d'ESO en la realització de les diferents tasques al taller.
 
Inscripció:
 ACTIVITAT TANCADA

Informació:
Institut Escola Industrial
Telèfon: 93 725 87 44
Persona de contacte: Jordi Sanchis
Correu electrònic: jsanchi6@xtec.cat
Consulta Web

Gremi de la Fusta de Sabadell i Comarca
Telèfon: 937 247 829
Persona de contacte: Natàlia Ferrer
Correu electrònic: info@gremifustasabadell.com
Consulta Web

Organització:
Gremi de la Fusta de Sabadell i Comarca i Institut Escola Industrial de Sabadell

Imprimeix Correu electrònic