PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Anar a la pagina inicial de cultura

Trobada Nacional Trabucaires

Més de 43 colles participaran a la cita, els dies 28 i 29 de setembre de 2024 a diferents places i carrers de la ciutat

CONSULTEU AQUÍ EL PROGRAMA

 

Més informació:
instagram.com/coord_trabucaires_de_catalunya 
instagram.com/galejadorsdesabadell
instagram.com/trabucairesdegraciade_sabadell


Més de 350 trabucaires celebren a Sabadell la 42a Trobada Nacional de Trabucaires de Catalunya

Més de 43 colles participaran a la cita, els dies 28 i 29 de setembre

Més de 350 trabucaires celebren a Sabadell la 42a Trobada Nacional de Trabucaires de Catalunya

El món trabucaire celebrarà a Sabadell el cap de setmana del 28 i 29 de setembre la seva trobada anual, amb la participació de 352 trabucaires d’un total de 43 colles d’arreu de Catalunya i una de Castelló, que hi participa com a convidada. Serà la 42a edició d’aquesta Trobada Nacional, un espai per reivindicar el rol dels trabucaires en la cultura tradicional catalana. Aquesta activitat forma part de la Capitalitat Cultural 2024.

L’Associació Trabucaires de Gràcia – Colla Antiga de Sabadell, actuarà d’amfitriona en aquesta celebració i a tal efecte ha dissenyat un programa d’activitats. Aquesta serà la reunió amb major participació en nombre de colles (43 de les 64 Federades a la Coordinadora de Trabucaires de Catalunya).

Per tal de fer una Trobada segura, el divendres 27 s’organitzaran xerrades per a infants i altres per a adults per explicar la prevenció a l'exposició al soroll dels explosius així com tallers per donar a conèixer el món trabucaire.

Entre les activitats del programa, destaca la galejada nocturna del dissabte 28, al parc de Can Gambús, a les 21.30 h, per anunciar a la ciutat la celebració de la trobada. I el diumenge 29,  a partir de les 11 del matí, els participants iniciaran una cercavila des de la plaça del Taulí (en aquest primer tram no es galejarà, per la proximitat de l’hospital) fins a la plaça de Sant Roc. Posteriorment, es farà una recepció oficial als caps de les colles participants, al Saló de Plens de l’Ajuntament.

En acabar la recepció oficial començaran els balls a la plaça de Sant Roc. Hi haurà el Ball del Lleó de la Ciutat cap als i les Trabucaires, i els i les Trabucaires oferiran a la Ciutat el Ball Trabucaire. Per acabar, els galejadors de Sabadell i la Colla de Súria (amfitriona de la propera trobada) faran una galejada. Des de la plaça de Sant Roc, partirà una altra Cercavila amb final al parc de Catalunya. La colla amfitriona de la propera Trobada Nacional recollirà el penó de la Trobada i es farà una Galejada conjunta. La jornada finalitzarà amb un dinar de germanor.

CONSULTEU AQUÍ EL PROGRAMA

 

Més informació:


 

 

 Sabadell, Capital de la Cultura Catalana 2024

AAFF Sabadell Capital de la Cultura Catalana 2024 LOGO POS COLOR 1L

 
 

Xarxes socials de Cultura. Segueix-nos, participa!

00 Twitter Logo         00 Facebook Logo          00 Instagram Logo00 Instagram Logo      

 

També pots estar al dia amb l'app SincronitzatsSincronitzats 2

Descarrega-la aquí:

 Sincronitzats. El nou canal de cultura a Sabadell! Ara podreu estar, més que mai, sincronitzats amb la cultura a Sabadell

 

 

Edicions Cultura