PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Anar a la pagina inicial de cultura


Circ

 

 Manifest Dia Mundial del Circ


 

  • DIA MUNDIAL DEL CIRC
 
 
 
Lustrino Circus. Cia Sifó
 
 
 
Entrades Blog creació desde novembre 2019:
Juny: https://ciasifo.com/mostra-work-in-progress/
 
La cia sifó comença a formar part de la ttp
 
 

 

Cia Pistolet , amb l'espectacle" Quan no tocàvem de peus a terra", a la Fira mediterrània al 2018. Anava a actuar a la Vela de l'Estruch el dissabte 18 d'abril, per commemorar el Dia Mundial del Circ. Es un espectacle familiar, d'Enric Petit i Tomàs Cardús, equilibristes.  Aquest mateix espectacle s'ha tornat a reprogramar per al desembre de 2020.  


  • COMPANYIES I ESPECTACLES  DE CIRC QUE HAN PASSAT PER SABADELL
Inauguració de la Vela Estruch abril 2016, Dia mundial del circ. Any 2016. Alguns espectacles que van fer residencia  a l’Estruch 

Maig / Juny 

1. AcrometriaCIA PSIRC
Vídeos de l'espectacle: https://vimeo.com/39225952
Descripció: Acrometria, un espai on es troben tres persones abandonades d'una realitat de vegades inexistent, no se sap des de quan, ni tampoc si algun dia podran sortir ...Entre elles, creen noves geometries humanes, un nou llenguatge per sobreviure i entendre tot allò que els envolta, acceptant l'existència d'infinites realitats.Un triangle creat per persones abandonades del món, on s'ajunten diagonals pensatives, punts silenciosos, perpendiculars misterioses, cercles infinits d'existències perdudes situades enmig del no-res ..
 
Vídeos de l'espectacle:
https://vimeo.com/198705742
Descripció: Construir i de-construir, no caure i no deixar caure, transformar i re-transformar…Quatre acròbates, entre proesa i bogeria, ens porten a un univers habitat per fragments de vida. La solitud, el compartir, el conviure, son part del viatge evocat mitjançant la dansa, el teatre físic i, sobre tot, les arts del circ (Portés Acrobàtics, Banquina, Mini-tramp, Bàscula). Contagiant-nos en tot moment amb un humor tendre, els quatre personatges investiguen al voltant d’uns elements escenogràfics en continua metamorfosis. Un circ en continu moviment, un espectacle reflexiu i visceral, una invitació a compartir una experiència humana.   

ANY 2017 Alguns espectacles que van fer residencia  a l’Estruch

GENER

Descripció:  “L'estranyesa s'imposa, a la recerca d'una naturalitat singular, de la quotidianitat inesperada, de la lògica suspesa". "[...] No volien deixar-se vèncer per la indiferència, els agradava obsessionar-se en afers il·lusoris i proeses poc probables. Les limitacions físiques esdevenien un divertiment i un repte a extrapolar. Qualsevol pretext per a superar el ridícul, tot afer que provoqués estranyesa i pertorbés l'ordre establert de la lògica de les relacions humanes, era benvingut a les seves festes i funcions, volien viure per riure, riure per sorprendre's i sorpreses que els deixessin muts, meravellats de bellesa o desconeixença [...]”.

ANY 2018  Alguns espectacles que van fer residencia  a l’Estruch

ABRIL. Celebració del Dia Mundial del Circ

4. Envà  Companyia: Amer i Àfrica circ cia
Vídeos de l'espectacle: https://youtu.be/KsUUrRm426M
Descripció: Entre 250kg de palla i 125kg de massa humana, dues persones divaguen a través del moviment, els equilibris, l'humor i la composició de l'espai, sobre les peculiaritats de les relacions humanes.
 
 
SETEMBRE 
 
5. VEUS QUE NO VEUS  Companyia: Cia. Pepa Plana
Vídeos de l'espectacle: https://youtu.be/LX8XQ-1-3vc
Descripció: Per una banda, i com a pallassa augusta, la Pepa Plana. Per l'altra, en el rol de pallassa blanca, la Noël Olivé. Veus que no veus presenta la versió femenina de les anomenades “entrades clàssiques", els números que inicien un espectacle o enllacen escenes. Com canvien i quin significat prenen quan es juguen des de dues pallasses en comptes de dos pallassos? La Cia Pepa Plana sempre ha reivindicat la figura de la pallassa i ara presenta els números circenses més clàssics. Es tracta de riure? Sí, però no només d'això, sinó de parlar, jugar i, potser, mossegar.
 
SETEMBRE: actes de Festa major de Sabadell a l’Estruch
 
6. Garbuix Companyia: Vavel Circus
Web: www.garbuixcircus.com
Vídeos de l'espectacle: https://www.youtube.com/watch?v=DOHsqtp1qQ8
Descripció: Garbuix, 20è Circ d’Hivern de l’ateneu de 9 Barris.  Un espectacle de circ de mig format lúdic i enèrgic, interpretat per 5 dones i dirigit a quatre mans per Guillem Albà i Alberto Feliciate. Circ en estat pur en un treball coral gens ortodox que apel·la a l'entreteniment.
 
ANY 2019   Alguns espectacles que van fer residencia  a l’Estruch
 
MARÇ
 
7. FIL   cia Madame Gaüc
Web: www.madamegauc.wixsite.com/circ
Vídeos de l'espectacle: https://vimeo.com/283427381
Descripció: Fil és el primer treball de llarga duració de la companyia de circ contemporani Madame Gaüc. Fil són totes les habitacions de la teva vida en 24m3. Un viatje on no es donen lliçons ni solucions. Bàscula i portés acrobàtics en la intimitat. La peça està pensada per a sala adaptable a carrer en horari nocturn. Les disciplines de circ que hi veurem són els portés acrobàtics, la bàscula i l’acrobàcia de terra. Apta per a tots els públics tot i que no està pensada per a menors de sis anys. El circ que es veurà en aquesta proposta és personal i arriscat. L’espectador se sent inclòs en l’espectacle perquè s’identifica amb el viatge emocional dels intèrprets, també per la proximitat entre públic i escena.


JUNY
 
8. Fractal Companyia: Terna
Web: http://ciaterna.cat/home-2/
Vídeos de l'espectacle: https://vimeo.com/236766130
Descripció: Fractal descriu la fragilitat d'un moment. No hi ha secrets; tot el que es veu a escena és el que hi ha i el que és necessari. A través de la combinació de: La Música: experimentació musical, percussió, guitarra, veu i loop. El Circ: contorsió, mà a mà, teatre participatiu, equilibris sobre objectes i cèrcol aèri.l'Objecte geomètric: és l'estructura de bambú que és transforma i amb la que de manera holística s'investiga durant tot el procés creatiu, on les parts formes el tot i viceversa, per cercar noves formes i en definitiva a partir de la qual sorgeix un nou llenguatge escènic.
 
 
AGOST . DINTRE DEL FESTIVAL D’ESTIU
 
9  Pelat  Companyia: Joan Català
Web: http://mikaproject.es
Vídeos de l'espectacle: https://www.youtube.com/watch?v=sUF2mae54D4
Descripció: Pelat és una proposta que esborra les fronteres entre la dansa, el circ, el teatre i la performance; entre públic i espectacle. Una revisió natural de tècniques artesanals i records propis. Una mostra canviant i única com a resultat de la interacció amb l’espectador. Pelat traça un pla previ, i de manera particular recuperar les mirades de les feines fetes a mà i sense mitjans tecnològics. Un diàleg entre l’home i l’objecte que a partir d’un gest deixa espai a l’imaginari per compartir experiències i responsabilitats, en un ritual efímer.

GENER
 
10. VEN , Cia Si Seulement. 
Més informació i teaser o Promo a la web de l’Estruch

FEBRER
 
11. SUSPENSIÓN cia Nueveuno
Més informació i teaser o Promo a la web de l’Estruch
Entrevistes realitzades per alumnes de 1er de Batxillerat de l'Institut Ferran Casablancas, en el marc de l'activitat pedagògica "Enfocant l'Estruch: com comuniquem l'art contemporani?":

Producció Nacional de circ  (4 març 2020)

 

 

 

 

 

 

 

 Kolektivo Kònica (4 març 2020)

 

 

SUSPENSIÓN. Cia. Nueveuno (27 febrer 2020)


  • RECURSOS DE CIRC

ATENEU POPULAR 9 BARRIS

CONFINAMENT:

 

 Xarxes socials de Cultura. Segueix-nos, participa!

Facebook de Sabadell Cultura       Instagram Sabadell Cultura       Twitter Sabadell Cultura

 

 

Edicions Cultura